Hayır için algı Operasyonu!

Kurtulmuş: 'Hayır, verecek her vatandaşımız teröristtir' anlamına gelmiyor.

Haberler 14.02.2017 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BABAKAN Yardmcs ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile Babakan Binali Yldrmn, muhalefetin referandum için yürüttüü Hayr kampanyasna yönelik açklamalaryla ilgili Ne Sayn Babakanmz ne Sayn Cumhurbakanmz hiçbir ekilde Hayr diyen vatandalarmzn hepsinin terörist olarak alglanmasn ihsas ettirecek en ufak bir ey söylememilerdir. Hayr, verecek her vatandamz teröristtir anlamna gelmiyor. Yanl bir alg operasyonu haline getirilmesin dedi.

HABER MERKEZ

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmu, çankaya Kökündeki Bakanlar Kurulu toplantsnn ardndan açklamalarda bulunarak, gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad. El Bab operasyonundaki son durum ile bir sonraki hedefler olarak açklanan Münbiç ve Rakka operasyonlarna yönelik CA ile yürütüldüü belirtilen görümeler sorulan Kurtulmu, Bu operasyonlarn Türkiyenin ulusal güvenlik ihtiyacnn bir parças olduunu bir kere daha vurgulamak isterim. DEA ve PKK/PYD, Türkiye için hayati riskler tayan iki örgüt olarak Kuzey Suriyede faaliyet gösterdi, bugün de faaliyet göstermeye devam ediyor. EL Babda inallah çok ksa bir süre içerisinde Türk ordusunun ve destekledii Özgür Suriye Ordusunun zaferiyle bu operasyonun sonuçlanacan görüyoruz. Ümit ediyoruz, dua ediyoruz. Operasyonlar balamadan önce ABD ile Türkiye arasnda varlm bir mutabakat vard. PYD, YPG unsurlar Menbiçin dousuna bütünüyle çekilecekler. O bölge, Türkiye için bir tehdit olmaktan çkarlacak. Dolaysyla bunu bekliyoruz. Sahadaki bu mücadele sürekli gelien yeni güvenlik artlar altnda müzakere ediliyor. çok dinamik bir süreç. Türkiyenin ulusal güvenliini salayacak admlarn atlmas için hareket ediliyor diye konutu.

MÜNBç VE RAKKA AçIKLAMASI: U ZAMAN BR OPERASYON OLACAK DEMEMZ MÜMKÜN DEL

Cumhurbakan Erdoann Münbiç ve Rakka operasyonlarna ilikin açklamas hakknda Kurtulmu, unlar söyledi:

Sayn Cumhurbakanmzn dün de ifade ettii gibi bundan sonra Türkiye, eer uluslararas koalisyonla belli bir mutabakat oluursa hem Menbiçin temizlenmesi hem de Rakkann temizlenmesi konusunda adm atabilir. Rakka, IDin merkezidir. Rakkay kurtarrken, bunu kurtarma operasyonunda, Biz oray IDden temizleyeceiz ama yerine YPGyi PYDyi koyacaz derseniz bu Türkiye için birinci derecede güvenlik riski oluturur. Türkiye hem Rakkadan IDin temizlenmesi, bu süreç içerisinde bahaneyle oraya YPD ve YPG unsurlarnn yerletirilmemesi için uluslararas camiayla varlacak bir anlama çerçevesinde ileri bir adm atabilir. Bunlar önümüzdeki günlerin olgunlaan artlar belirleyecektir. Bugünden, u zaman, öyle bir operasyon olacak; dememiz mümkün deil. lgili kurumlarmz deerlendirmeleri yapyor

KANDLN HAYIR çIKMASIYLA LGL çALIMALARIN ARTIRILMASI YÖNÜNDE GÖRÜLERN BEYAN ETTN GÖRÜYORUZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile Babakan Binali Yldrmn, muhalefetin referandum için yürüttüü Hayr kampanyasna yönelik açklamalaryla muhalefetin Hayrclar, terörist gibi görülüyor tepkisi hakknda görüleri sorulan Kurtulmu, öyle konutu:

Bu kampanyann içerisinde Hayr diyenler de olacak Evet diyenler de olacak. Sayn Babakanmzn ve Cumhurbakanmzn söyledii hususlar udur. Ortada çok açk bir gerçek var. Günlerdir PKKnn üst düzey yöneticilerinin gerek Kandilden gerek baka yerlerden bu referandumdan Hayr çkmasyla ilgili çalmalarn artrlmas yönünde görülerini açkça beyan ettiini görüyoruz. Ayn ekilde FETÖnün networkünün hem Türkiyenin içerisinde hem Türkiyenin dnda Hayr kampanyasna destek veren ve Hayr çkmas için bütün güçlerini seferber eden bir gayret içerisinde olduklarn biliyoruz. Kurumsal olarak FETÖcülerin veya PKK balantl gruplarn Hayr kampanyalarna destek veriyor, demek baka bir ey; ama buradan çkarp, sanki bütün Hayr diyenler de teröristmi algsn oluturmaya çalmak baka bir eydir

HERKES LAFI DORU ALGILASIN, YANLI ALGI OPERASYONU HALNE GETRLMESN

Hükümet Sözcüsü Kurtulmu, öyle devam etti: Ne Sayn Babakanmz ne Sayn Cumhurbakanmz hiçbir ekilde Hayr diyen vatandalarmzn hepsinin terörist olarak alglanmasn ihsas ettirecek en ufak bir ey söylememilerdir. Altn çizdikleri husus, Türkiyede milletin düman, devletin düman olan unsurlarn sistematik ve örgütsel olarak Hayra destek vermeleridir. Bu da ayan beyan ortada olan bir eydir. Dolaysyla laf yanl anlamaya ya da yanl algnn bir parças haline getirmeye gerek yoktur. Türkiyede, Türkiye düman olan birtakm terör gruplarnn açkça Hayra destek vermeleri, Hayr, verecek her vatandamz teröristtir anlamna gelmiyor. Bunun için söylenmi bir söz deildir. Herkes laf doru alglasn ve yanl bir alg operasyonun haline getirmesin

EVET DESTEKLEYEN KANALA NYE HAYIR KAMPANYASINI GÖRMEDN DEME HAKKINA SAHP DELZ

Özel radyo ve televizyonlarn seçim dönemlerine ilikin yaynlaryla ilgili çkarlan Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) detaylar ve bu KHKya yönelik eletiriler hakknda görüleri sorulan Kurtulmu, unlar söyledi: Geçtiimiz seçim dönemlerinde gördük ki özel televizyon kanallarna çok haksz ve çok yüksek oranda cezalar gelmitir. Ad üstünde özel yani herhangi bir ekilde kamu kayna kullanmyor. Bu seçim kampanyasnda Eveti de Hayr da destekleyen çok sayda televizyon kanal var. Özel televizyon kurumlar zaten rekabete açk bir alandr. Rekabete açk bir alanda illa belli kstlarda hareket etmeleri, tabi ki kar tarafn hakkn ve hukukunu korumak ayr bir ey, ama illa belli oranlarda yayn yapacak, u partiye u kadar yer verdiyse bu partiye de bu kadar yer verecek diye bir kural olmamaldr. Özel televizyonlar olmasayd bu, doru ve hakl bir eletiri olarak görülebilirdi. Göreceiz kampanya srasnda da Eveti de Hayr da destekleyenler olacak. Dolaysyla Eveti destekleyen bir kanala Sen niye Hayr destekleyenlere yer vermedin ya da niye Hayr kampanyasn görmedin deme hakkna sahip deiliz. çünkü kamu deil, özel kurululardr. Bu anlamda her görüten insanlar da kendisine yakn kanallarla görülerini paylama imkanna sahiptir. Bu KHK ile birlikte geçmi dönemlere ilikin haksz bir uygulama ortadan kaldrlmtr

CHPL GÖKÜN DDASINA YANIT

CHP Grup Bakanvekili Levent Gökün 2 Ocak tarihli Bakanlar Kurulu toplantsnda, FETÖ ile mücadele kapsamnda görevden alnan ve göreve iade edilen kiilerin ayn isimler olduu yönündeki iddias sorulan Kurtulmu, Sayn Gökün söyledii konunun teferruatn bilmiyorum. Açp, bakalm. Kimi, kimleri kast etmi ona göre bir cevap veririz diye yant verdi.

HRAç EDLEN AKADEMSYENLERLE LGL AçIKLAMA: YANLILIKLAR VARSA DÜZELTLMES MÜMKÜN OLAN BR KARARDIR

Son yaymlanan KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin durumu ve ihraçlarla ilgili eletiriler sorulan Kurtulmu, KHKlarda olas birtakm yanllklar varsa bunlarn düzeltilmesiyle ilgili bir mekanizmay geçtiimiz KHK ile kurmutuk. Eer ortaya çkan bir yanllk varsa bunun nasl düzeltileceine ilikin bir yasal mekanizmamz var. Oralara müracaatlar yaplr ve o müracaatlar çerçevesinde sonuç alnmaya çallr. Bu KHKda verilen karar bu anlamda nihai bir karar verir. Müracaat edilerek, düzeltilmesi mümkün olan bir karardr, eer yanllklar varsa diye konutu.

ANKET AçIKLAMASI: EVETLER CDD MKTARDA ÖNDE GÖRÜNÜYOR

Referanduma ilikin hükümetin elinde bir anket sonucunun olup olmad sorulan Hükümet Sözcüsü Kurtulmu, Referandum kampanyasnn daha bandayz. Kampanyann banda olmamza ramen Evetler ciddi miktarda önde görünüyor. Benim ahsi, siyasi tecrübemle de söyleyeyim. Kampanya ilerledikçe Evet kampanyasnn çok daha ciddi ekilde destek bulacan ve inallah çok yüksek oranda bir Evet sonucunun ortaya çkacan görüyorum dedi.

Ana Sayfaya Git