Hayırdır!…

Erdoğan, "Türkiye yanarken, insanlık inim inim inlerken sesleri solukları çıkmayan kişiler bir anda sahaya inmeye, olur olmaz konularda konuşmaya başladı. Hayırdır?" dedi.

Haberler 01.01.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Düzcede partisinin kongresinde yapt konumada, 2019 ylnn siyasi dönüümün markas olacan belirterek, Bu yla iyi hazrlanmamz lazm. 16 Nisanda ne oldu gördünüz deil mi? Biz evet kampanyasn sürdürürken, ne yazk ki birileri de tabi hayr kampanyas sürdürdü. Ve hayr kampanyasnn içinde olanlar da tabi beraber olduumuz arkadalarmzn olmas bizi ayrca üzdü. Hiç önemli deil dedi. Erdoan, öyle devam etti:

Siyasi hayatmda ben bu tür kongreler yaamadm. Hamdolsun yayorum. 2019 bu siyasi dönüümün markas olacak. Bu yla iyi hazrlanmamz lazm.

16 Nisanda ne oldu gördünüz deil mi? Biz evet kampanyasn sürdürürken ne yazk ki birileri de tabi hayr kampanyas sürdürdü. Ve hayr kampanyasnn içinde olanlar da tabi beraber olduumuz arkadalarmzn olmas bizi ayrca üzdü. Hiç önemli deil. Kii sevdikleriyle beraber harolacaktr.

SYASET BOLUK KABUL ETMEZ

unu unutmayalm. Siyaset boluk kabul etmez. Biz yaptklarmz yapacaklarmz doru ekilde anlatmaz isek birileri gider bizi bin bir yalanla, iftirayla baka türlü anlatr. Birileri gider Bolu Da tünelini patateslerle doldurmaya çalr. Fakat biz bu akl evvellere iin dorusunu anlattk. Bolu Dann nasl geçilebileceini gösterdik.

15 Temmuzda Gölba Özel Hareket Merkezinde ehit olan Ufuk Baysana ve tüm ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize salk ve afiyet diliyorum. Her yerde okuyoruz, söylüyoruz.

Eskilerin dedii gibi büyükban derdi büyük olurmu. Eer biz tüm iddialarmzdan vazgeçip yerimizde otursak ne söylenirse boynumuzu büküp yapsak inann bana u yaadmz skntlarn hiçbiriyle karlamayz. Ama kimisi de bizi adam yerine koymaz. Ama biz bunu yapamayz. Biz zillete asla rza gösteremeyiz.

En güçlü çk, askeriyede de bunu öretirler, savunma taarruzdur. te ecdadmz da bunu yapt. Biz de bunu yapyoruz. Ülkemize yönelik tehditlerin ve saldrlarn büyüklüüne baknca biz de diyoruz ki ne güzel demek ki bizi böyle görüyorlar, bizden bu derece çekiniyorlar. Hayatmzn hiçbir döneminde karmzdakilerin cüssesine bakp da mücadeleden kaçmadk.

DEMEK K BU BEYEFEND MLLETN BR FERD DELD

te 15 Temmuz gecesi milletimize çary yaptk m? Yaptk. Caddelere dedik mi? Dedik. Ve benim milletim caddelere çkt m? çkt. Yürüdü mü? Yürüdü. Ama birisi de vard ki o adresi ard. Bir televizyon kanalnda kendisine soruyorlar. Diyorlar ki Siz niye yoktunuz Atatürk Havalimannda verdii cevap Bana da haber verseydi cumhurbakan ben de gelirdim biz çarmz milletimize yaptk. Beyefendi taahhütlü istiyordu. Biz yürüyün dedik, benim milletim yürüdü. Demek ki bu beyefendi milletin bir ferdi deildi.

O da geldi, havaalanna geldi. Tanklar var, on binler var. Ama o adamlarn tanklarn bandaki FETÖcülere gönderdi. Beraber çalyorlar ya. FETÖcülerle görümeyi yaptlar, görümeyi yaptktan sonra beyefendiye Bay Kemale yol açld. Geldi tanklarn arasndan kendisine ayrlan araca bindi ve Bakrköye gitti. Oteller kapalym, oteller kapal olduu için belediye bakannn evine gitti. Bunlarn hepsi kaytlarda var m? Var. zliyor muyuz? zliyor.

TANKLARIN YANINDAN GEçP OTOMOBLNE GDP YANINDAN GEçT

TV ekrannda darbeci takip ediyor. Kahvesi, çay neyse önünde. Ama öbür tarafta saat 01:30 2 civar Atatürk havalimanna iniyoruz. F-16lar uçuyor, helikopterler uçuyor. 10 binler havalimannda. Ve biz onlarn arasndan terminale giriyoruz ve orada basn toplantmz yapyoruz. Ben o ana kadar bilmiyorum gelip de onun manevra yapp Bakrköye gittiini. Bak ne diyor? Oradan ses duydum. O diyor zaten manevrac Kemaldir diyor. Ve ilginç olan ey u. Biz basn toplantmz yaptk. Biraz sonra valimiz, birinci ordu komutanmz geldiler deerlendirmemizi yaptk. Ve oradan saatlerce 16 saat bütün operasyonlar yönettik. Hamdolsun 16 saatin sonunda i bitti. Ama adamn umurunda deil. Ne diyor kendisi daha önce? Bir darbe olduu zaman tanklarn karsna ilk ben çkarm Doru doru, tanklarn yanndan geçip otomobiline gidip yanndan geçti.

Bizim dün milletimize vefa borcumuz vard, bugün artk ayn zamanda milletimize can borcumuz var. Bunun için gecemizi gündüzümüze katarak var gücümüzle çalyoruz. Bizi böyle bir millete hizmet etmekle görevlendirdi, ya rab sana hamdolsun.

AZM BAKA EYDR, AKIL TUTULMASI BAKA EYDR

Ana muhalefet partisinin bandaki zatn ne yazk ki böyle garip garip eyleri oluyor. Bunun zrvalarn ifa etmekten ben usandm, kendisi usanmad. Koltua gelii dahi aibeli olan bu zatn, her ihanetin arkasndan çkmas tesadüf olamaz. Sanyorum kendisini birileri bu i için özel olarak görevlendirdi. Bugüne kadar onca yalann deifre ettik ama bu zatn yüzü bir kez olsun kzarmad ya. Her defasnda foyasn ortaya çkardmz halde bu zat bir gün dahi utanmad. Hiçbir ey olmam gibi yalann dahi daha büyüüne, iftirann daha kirlisine sarlmaya devam etti. Aslnda biz bu irenç tavr FETÖcülerden çok iyi tanyoruz. Mahkemelerde tüm delillere, resimlere, ahit ifadelerine ramen srarla ne diyorlar? Yapmadk, etmedik, görmedik Bu FETÖcülerin riyakarl ile bu zatn yüzsüzlüü ayndr. Halbuki biz siyaset meydann er meydan olarak biliriz. çkarsnz ortaya söyleyecek sözünüz neyse onu anlatrsnz. Millet size teveccüh göstermezse nerede yanl yaptk diye tefekkür eder, seçime hazrlanrsnz. CHPnin bandaki zat o koltua oturduundan beri hep ayn eyleri söylüyor, ayn iftiralar tekrarlyor. Her seferinde bu defa iktidar olacaz diyor. Azim baka eydir, akl tutulmas baka eydir.

AYNI ZATIN LK YALANI VE FTRASI DEL

Bu zat bir ara çkt, cumhurbakan ve ailesi yurtdndaki bir takm hesaplara milyonlarca dolar para gönderdi diye bir iddia ortaya att. Kendisini hemen ispata davet ettik. çkt ortaya elindeki bir takm paçavralar sallayarak ite delilleri bunlar dedi. Sonra anlald ki o katlar sahte olduu gibi orada yazlanlar da tam anlamam. Ayn zatn ilk yalan ve iftiras deil. Bir ara ahsmn sviçrede hesaplarm olduu yaygarasn kopartt. Belge gösteremeyince rezil oldu bu defa sustu. spat edemezsen sen çekileceksin dedim. çekildi mi? çekilmedi, ispat etti mi? Yok. Erdoann Baykaln kasetini izlediini gördüm diye bir söz söyledi. ftiras yüzüne vurulunca öyle bir ey hatrlamyorum dedi.

KLOZETLER KENDSNE GÖSTEREMEDM ZRA SAYIN BAHçEL DE YANIMIZDAYDI AYIP OLUR DYE

Affedersin tuvaletlerin klozetlerinin altn olduunu söyledi. Bir kere zar zor geldi, tabi ki klozetleri kendisine gösteremedim zira sayn Bahçeli de yanmzdayd ayp olur diye. Tabi hiçbiri doru deildi. Ama bu kii çamur at tutmasa da izi kalr taktii ile hareket ettii için yüzünde en küçük bir kzarma emaresi görmedik. Bu müfteri zatn daha o kadar çok yalan, yanl var ki hangi birini anlatsak bilemiyoruz. Bu son yapt iftiralarla ilgili davalar açld. imdi artk yargda bütün akrabam hepsi yüzleecekler. Bundan sonra kolay molaya af yok.

ONLAR TAM AKSNE BADAT CADDESNDE, ONLAR TANKLARI ALKILIYORLARDI

imdi de 15 Temmuz mücadelesine ve ehitlerimize dil uzatmaya baladlar. Biliyorsunuz kurtulu savamz srasnda da birileri Anadoludaki kutlu mücadeleye saldryorlard. Açk söylüyorum, net söylüyorum. 15 Temmuz gecesi bay Kemalin takm bizlerle beraber MHPli kardelerimizle beraber o FETÖcülere kar yürümediler. Biz birlik olduk, beraber olduk yürüdük. Ama Bay Kemalin takm ortada yoktu. Onlar tam aksine Badat Caddesinde, onlar tanklar alklyorlard. Biz de milletimizle bu mandac kafay bu mankurtlar çok iyi biliriz.

BZ U AN SAYIN BAHçEL LE DAYANIMA çERSNDE VATAN MLLET çN YÜRÜMEYE DE DEVAM EDYORUZ

te Yenikapda bir davet yaptk. Bu davete sayn Bahçeli ilk anda olumlu cevap verdi. Ama Klçdarolu son günün akamna kadar olumlu cevap veremedi. Hatta katlamayacaklarn söylediler. Ve son anda nasl olduysa bask bask bask herhalde dayanamadlar ve geleceini söyledi. Geldikten sonra da biz bar kardelik miting düzenlememize ramen onlar hemen gölgelemeye kalktlar. Biz u an sayn Bahçeli ile dayanma içerisinde vatan millet için yürüdük, yürümeye de devam ediyoruz.

Nitekim dünya deiiyor, bölgemiz deiiyor, Türkiye deiiyor, ülkemizin yönetim sistemi deiiyor. Ama ana muhalefet milim kprdamyor.

SESLER SOLUKLARI çIKMAYAN KLER BR ANDA SAHAYA NMEYE, OLUR OLMAZ KONULARDA KONUMAYA BALADI

Tabi bizi üzüntüye sevk eden ise böyle bir zat ile parti ile ayn istikamette güya siyaset yapanlar görüyor olmamzdr. Türkiye yanarken, insanlk inim inim inlerken sesleri soluklar çkmayan kiiler bir anda sahaya inmeye, olur olmaz konularda konumaya balad. Hayrdr? Bir anda bu itiyak, bu hz, bu tepkisellik nereden çkt?

BU BOZGUNCULUK MERAKININ SEBEB NEDR?

Biz milletimizle muhabbetimizi derinletirirken bu bozgunculuk meraknn sebebi nedir? Bize yakan birlik olmaktr, beraber olmaktr. Dayanma içinde hareket etmektir.

Siyasi hayatmn her döneminde en önemli destein hakkn ve halkn destei olduunu bizzat yaayarak gördüm. Bugün de ayn anlayla yolumuza devam ediyoruz. En büyük hakem millettir. Bu konuyu daha fazla demek, büyütmek, üzerinde konumak istemiyorum. Bu konuda nihai karar milletimiz verecektir.

Ana Sayfaya Git