‘Hayvanları Koruma Kanunu' komisyonda kabul edildi

Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon'unda kabul edildi.

Haberler 08.07.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti tarafndan 117 milletvekilinin imzasyla Meclis Bakanlna sunulan Hayvanlar Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanununda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifi görümeleri; TBMM Tarm, Orman ve Köyileri Komisyonunda devam ediyor. Hayvanlar Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanununda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarm, Orman ve Köyileri Komisyonunda kabul edildi.

Mecliste görümelerine balanan Hayvanlar Koruma Kanununda, AK Parti önergeyle deiikliklere gidecek. Buna göre, kanunun 11inci maddesinde yer alan Hayvanlarla cinsel ilikide bulunan kii 6 aydan 3 yla kadar hapis ve 100 günden az olmamak üzere adli para cezas ile cezalandrlr ifadesinde muhalefetin ve hayvan haklar koruyucularnn talepleri üzerine deiiklik yaplacak.

IRKLAR KANUN MADDESNDEN çIKARILACAK

Kanunda geçen Hayvanlarla cinsel iliki ifadesi yerine hayvana tecavüz ya da hayvana cinsel taciz ifadesi kullanlacak. Kanun teklifinin 14üncü maddesinde yer alan, Tehlike arz eden hayvanlarn belirlenmesine ilikin ise bakanlkça yaplacak düzenleme yürürlüe konuluncaya kadar, Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio türlerini veya bunlarn melezlerini üreten, sahiplenen, sahiplendiren, barndran, besleyen, takas eden, sergileyen, hediye eden ve bunlarn ülkemize giriini, satn ve reklamn yapana hayvan bana 10 bin TL idari para cezas verilir. Bu hayvanlara el konulur ve bu hayvanlar belediyeler tarafndan hayvan bakmevine götürülür ifadesinde saylan rklar kanun maddesinden çkarlacak.

Kanunla, Tarm ve Orman Bakanl uzmanlar tarafndan tehlike arz eden hayvanlar tek tek belirlenecek, bir rk tamamyla tehlikeli olarak saylmayacak.

Ana Sayfaya Git