HDP 9 yaşında

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Diyarbakır'da düzenlenen etkinlikte konuştu "Bu ülkenin bütün sorunlarını çözmeye talibiz ve hazırız. Bütün sorunları çözecek birikime ve iradeye sahibiz"

Haberler 16.10.2021 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Mithat Sancar, Bu ülkenin bütün sorunlarn çözmeye talibiz ve hazrz. Bütün sorunlar çözecek birikime ve iradeye sahibiz. dedi.

Sancar, bir düün salonunda partisinin 9. kurulu yl dönümü dolaysyla düzenlenen etkinlikte, HDPnin sadece ya olarak deil güç olarak da büyüdüünü söyledi.

Sadece 9 yanda olmadklarn anlatan Sancar, Asrlardr devam eden özgürlük, eitlik, adalet ve onur mücadelesinin mirasçsyz. Dünyann neresinde yürütülmü olursa olsun ve bu topraklarda hangi dönemde yaanm olursa olsun özgürlük, eitlik, bar ve demokrasi mücadelesini mirasçsyz. O nedenle yamz sorduklarnda yamz söyleyemeyeceimiz, saylara ve rakamlara smayacak kadar büyük olduunu söylüyoruz. HDP özgür ve eit yaam fikridir. ifadelerini kulland.

DEMOKRASY NA EDECEK

Bu ülkede demokrasiyi ina edecek aktörler olduklarn savunan Sancar, konumasn öyle sürdürdü:

Eit ve ortak yaam hep birlikte ina etmenin asli gücüyüz. O nedenle mücadelemizi bu ülkede herkesin eit ve özgür yaayaca bir gelecei ina etmek için durmadan çalyoruz. Hep birlikte bu çalmay büyütüyoruz. HDP ya aldkça gücünü de büyütüyor. Bizsiz bir özgür gelecek olmayacan herkes biliyor.

Demokrasi ittifakn ve örgütlülüü büyütmekten baka anslarnn olmadn aktaran Sancar, bunu herkesin görmesini istediini aktard.

Sancar, Üzerimize düeni fazlasyla yapmaya hazrz. Bu ülkenin bütün sorunlarn çözmeye talibiz ve hazrz. Bütün sorunlar çözecek birikime ve iradeye sahibiz. Bu ülkeyi yönetmeye talip, hazr ve aday bir parti olan HDP 9. yan kutlamaktadr. diye konutu. Etkinlie, HDP Diyarbakr Milletvekilleri mam Taçer, Semra Güzel, Dersim Da ve partililer katld.

Ana Sayfaya Git