HDP Akkul'u ihraç ediyor

Görevden el çektirilen Eğil Belediyesi Başkanı Mustafa Akkul, kesin ihraç talebiyle partisi HDP Genel Merkezi tarafından, Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Parti ihraçını istiyor

Haberler 03.01.2022 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP), bir süre önce terör soruturmas kapsamnda görevden el çektirilen ve yerine kayym atanan Diyarbakrn Eil lçe Belediye Bakan Mustafa Akkulun kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiini açklad.

AKKULUN HRAçI EDLMES

Part Genel Merkezi tarafndan Akkulun disipline sevk edilmesiyle ilgili yapt açklamada; Eil Belediye E Bakanmz Mustafa Akkul, parti politikalarmz ve yerel yönetim ilkelerimizle ters düen tutum, davran ve söylemleri nedeniyle kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmitir. Akkul hakkndaki disiplin süreci tamamlandnda konunun detaylar ve sonuçlar kamuoyu ile paylalacaktr ifadeleri yer ald.

MUSTAFA AKKUL KMDR?

1973 doumlu. Metina airetinin üyesi olan Akkul, 20 yldr kuyumculuk ile ilgileniyor. Kuyumculuk yapmadan önce yaklak 10 yl boyunca gda üzerine esnaflk yapt. Diyarbakr Kuyumcular ve Sarraflar Odas Bakanl ve Dou ve Güneydou Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyonu Bakanln yürüttü.

GÖREVDEN EL çEKTRLMT

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda yaklak 3 ay önce gözaltna alnan ve yerine kayyum atanan Eil Belediye Bakan Mustafa Akkul, 2020nin mart aynda terör örgütü üyelii suçlamasyla tutuklanm ve yerine kayym atanmt. Akkul üç aylk tutukluluk sürecinin ardndan tahliye edilmiti.

Ana Sayfaya Git