HDP-DBP'ye operasyon

PKK bünyesinde faaliyet yürüttükleri ve örgüte müzahir eylem ve etkinliklere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan zanlıların arasında eski DBP eş genel başkanları Mehmet Arslan ve Gülcihan Şimşek ile eski HDP Milletvekili Ayla Akat Ata da bulunuyor

Haberler 23.05.2020 - 03:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKKya yönelik operasyonda eski DBP e genel bakanlar Mehmet Arslan ve Gülcihan imek ile eski HDP Milletvekili Ayla Akat Atann da aralarnda bulunduu 18 kii gözaltna alnd.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, PKK/KCK içinde faaliyet yürüttüklerine dair bilgi elde edilen ve haklarnda tank beyanlar bulunan, DBP ile örgüte müzahir kurum ve kurulularca organize edilen yasa d yürüyü, oturma eylemi, kayyum protestosu, basn açklamas, örgüt cenazesi ve taziyesi ile PKKya yönelik operasyonlar protesto, açlk grevi, Abdullah Öcalana sözde uygulanan tecriti protesto eylemlerine katlanlara yönelik soruturma balatld.

18 K GÖZALTINA ALINDI

l Emniyet Müdürlüünce adreslerine düzenlenen operasyonda aralarnda eski DBP e genel bakanlar Arslan ve imek ile eski HDP Milletvekili Atann da bulunduu 18 kii gözaltna alnd.

Aramalarda cep telefonlar, tabletler, çok sayda toplatma karar bulunan kitap ve dergi, ajandalar, SIM kart, hard disk, flash bellek, dizüstü bilgisayar, örgütsel içerikli tablo, hafza kart, CD, örgütsel içerikli kartpostal, örgütsel doküman ve video kasetler ele geçirildi. Zanllarn emniyetteki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git