HDP’den Saadet Partisi’ne ziyaret: Bir çıkışa ihtiyaç var

Saadet Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, erken seçim çağrısını yineleyerek, yaşanan krizlere karşı bir çıkışa ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haberler 23.12.2021 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - Saadet Partisi Genel Merkezini ziyaret eden HDP E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar, erken seçim çarsn yineleyerek, yaanan krizlere kar bir çka ihtiyaç olduunu söyledi.

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile beraberindeki HDP heyeti, Saadet Partisi (SP) Genel Merkezine ziyaret etti. SP Genel Bakan Temel Karamollalu ve beraberindeki heyet, HDP heyetini karlad. Heyet bir saatlik görümenin ardndan HDP E Genel Bakanlar Buldan ve Sancar ile Saadet Partisi Genel Bakan Karamollalu, ortak basn toplants düzenledi.

EKONOMK KRZ

Açklamada konuan HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, MYK toplantsnda aldklar karar dorultusunda bugün Saadet Partisini ziyarete geldiklerini vurgulad. Buldan, MYK toplantsnda aldmz kararla birlikte dört siyasi partiyi ziyaret edeceiz. Önümüzdeki hafta CHP, Gelecek partisi ve Deva Partisini ziyaret etme kararn aldk. Bugün Türkiye halklarnn büyük bir ekonomik kriz yaad bir dönem geçiyoruz. Türkiye halklar mevcut durumdan çkmak istiyor ve bunu muhalefet partilerinden bekliyor. Bu sorumluluk çerçevesinde Türkiye halklarnn gelecei açsndan bir çk yolunun bulunmas içi görümeler gerçekletiriyoruz diye belirtti.

ERKEN SEçM çARISI

Türkiyenin acile bir erken seçime ihtiyac olduunu dile getiren Buldan, Türkiyenin artk yönetilemediini ifade etti. AKP ve MHP koalisyonunun Türkiyeyi ne hale getirdiklerine tanklk ettiklerinin altn çizen Buldan, Derin bir yoksulluk var, insanlar aç, perian. Bu toplantlarn önümüzdeki günlerde bir erken seçim olaslna katk sunacan ümit ediyoruz. Böyle bir teklif sunduk. Mecliste bulunan muhalefet partileriyle ortak bir seçim önergesi verilmesi üzerine görütük. Ylbandan sonra Meclisin gündemine getirmeyi hedefliyoruz. Sizler de merak ediyorsunuzdur, Y Parti ile görüme talebinde bulunmadk. imdi gündemimizde yi Parti ile görüme yok. Dier siyasi partilerle görümelerimiz devam edecek eklinde konutu.

ZOR DÖNEMDEN GEçYORUZ

Ardndan konuan HDP E Genel Bakan Mithat Sancar da Türkiyenin içinden geçtii ar artlar uzun uzun anlatamayacaklarn ifade ederek, zor bir dönemden geçildiinin altn çizdi. Bu zor dönemin faturasnn halkn büyük bir kesimine çkarlmakta olduunu kaydeden Sancar, Bu politikalarn faturas isizlik-sefalet olarak halkn büyük bir bölümünden çkarld. Bir çözüm için ne yapabiliriz? diye buradayz. HDPde bu sorumluluun gerei olarak bu görüme turunu balatt. çeitli emek örgütleri ile görümelerimiz var. Bu görümelerimize önem veriyoruz dedi.

çÖZÜM DE SYAS

Bu krizin siyasi bir yönetememe krizi olduunu düündüklerini belirten Sancar, çözümün de siyasi olduunu savunuyoruz. Siyasi çözümün de ilk adm halkn hakemliine bavurmak. Bunun dnda halkn enkazn altnda kalmasn önleyecek ortak çalmalar nasl yürütebileceimizi gündemimize getirdik. Muhalefet partileri bu enkazn altndan kalkmann yollarn aramaldr. ktidar ayrtrma dümanlatrma politikalar ile varln sürdürme politikalarn koruyor. Biz diyoruz ki; Siyasi çkn art büyük bar ve toplumsal bartr. Toplumsal bar iktidarn dayand zeminleri de ortadan kaldracaktr. Bu krizlerin siyasi çözümlerle çkma umudunu da görümelerde dile getirdik diye konutu.

DER SYAS PARTLERE DE GEREKL

Son olarak konuan Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu ise, son dönemdeki gelimeleri özellikle ekonomik krize ilikin hem kendilerinin hem de heyetin sorunlar dile getirdiini vurgulayarak Ülkemiz, demokratik bir ülke. Demokrasinin temeli de farkl görülere sahip olanlarn bir araya gelip konumalardr. Bundan dolay HDPnin bizi ziyaretlerinden kaynakl memnuniyetimizi kendilerine ifade ettik. Parlamento aktif olmal demokrasinin gereklilii yerine getirmelidir. Seçime yaklayoruz, elbette çok uzun bir zaman sonra deil, karar ya Cumhurbakan verecek ya da meclisin böyle bir karar olmas mümkündür. Bugün içinde bulunduumuz skntlardan, bu istiarelerde siyasilerin üzerinde bir vecibe olarak dümektedir. Bu çalmalarn dier siyasi partilerle bir gereklilik olduunu düünüyorum ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git