HDP dışındaki her partiyle

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP ile ittifak yapmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Haberler 08.06.2022 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, HDP ile ittifak yapmalarnn mümkün olmadn söyledi.

Yapcolu, partisinin Diyarbakr l Bakanlnda Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Bakan Sayn Mesut Tek ile görümesinin ardndan yapt açklamada, siyasetin sorunlara çözüm bulma sanat olduu söyledi. Sorunlara da mutlaka meru zeminde kalnarak çözüm aranmas gerektiinin altn çizen Yapcolu, Sadece sorunlarn büyümesinden beslenenler ve kendi siyasi ikbalini düünüp ortaya çözüm koymayanlar çözümsüzlüe oynuyorlar. Onlar bizim gündemimizde deil. Onlar kendi sokulduklar yolda belki onun doru olduunu düünüyorlar ama o yolun sonu yoktur. diye konutu.

KÜRT MESELESNN çÖZÜMÜ

Ülkenin sorunlar bulunduunu ve bunlarn mutlaka çözülmesi gerektiini dile getiren Yapcolu, Ülkenin en acil, yakc ve mutlaka çözülmesi gereken sorunlarndan birisi de Kürt meselesidir. Bu meselenin bir an önce adalet temelinde çözülmesi gerekiyor. Bunun çözümü için de meru talepler hiçbir arta balanmakszn ve ertelenmeksizin karlanmaldr. Temel haklar herhangi bir ekilde pazarlk konusu yaplmamaldr. ifadelerini kulland.

Yapcolu Türkiyenin bir anayasa deiikliine ihtiyac olduunu belirterek Türkiye halen 12 Eylül askeri cuntasnn anayasas ile yönetiliyor. Uzun süredir bu ayp yaanlyor. Artk bu ayptan kurtulmak gerekir. diye konutu.

HDP HARç HERKESLE

Bir gazetecinin HDP ile ittifak yapmalarnn mümkün olup olmad yönündeki sorusu üzerine Yapcolu da Kürtçe unlar kaydetti:

Kanaatimce HDP bu konuda irade sahibi deildir, kendi iradesi yoktur. Bundan dolay HDP hangi parti ile ittifak yaparsa yapsn inanyorum ki bu ittifak uzun soluklu olmayacaktr. 2018 seçimlerinde onlarla hareket eden kii ve kurumlar bir hafta içerisinde HDPnin tavrnn nasl deitiini gördüler. Kendi iradesi olmadndan dolay HDP ile ittifak yapmamz mümkün deildir. Bugün o zemin yoktur. Dier taraftan öbür partilerle bir ittifakn olmas ihtimali de vardr. Bu mümkündür, birbirimizi ziyaret edeceiz. Dier partilerle bir ittifak olabilir ancak HDP ile zor görünüyor.

Ana Sayfaya Git