HDP Diyarbakır’da 1 mayıs kutlaması

HDP Diyarbakır il ve ilçe örgütleri eşzamanlı olarak 1 Mayıs İşçi Bayramı'na ilişkin il binası önünde basın açıklaması yaptı. İçişleri Bakanının korovavirüs kapsamında aldığı kararlar doğrultusunda açıklamalara en fazla 5 kişinin katılmasına izin verildi. Yapılan açıklamalarda, "Ji Newrozê heta 1'ê Gulanê têkoşîna me ya ked, edalet, demokrasî û azadiyê didome" pankartı açıldı.

Haberler 01.05.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr il ve ilçe örgütleri ezamanl olarak 1 Mays çi Bayramna ilikin il binas önünde basn açklamas yapt. çileri Bakannn korovavirüs kapsamnda ald kararlar dorultusunda açklamalara en fazla 5 kiinin katlmasna izin verildi. Yaplan açklamalarda, Ji Newroz heta 1 Gulan tkona me ya ked, edalet, demokras azadiy didome pankart açld.

HDP Diyarbakr l Örgütü önünde Kürtçe yaplan açklamada konuan HDP Diyarbakr l Ebakan Zeyyat Ceylan, 1 Mays siyasi, ekonomik, toplumsal ve koronavirüs salgnyla karlyoruz. ktidar, Kürt sorununu inkar ve yok sayma yaklamyla Ortadouda Kürtlerin bütün kazanmlarna iddetli bir ekilde saldryor. Bu saldrlarla Türkiye ve Kürtlerin yaad topraklar yllarca sava meydanna dönütü. ktidar, Türkiye ekonomisinin tamamn bu savan hizmetine koydu. Bizler emeimizle barla, özgürlük ve salkla hep birlikte yeni bir dünya kuracaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git