HDP, engellilere yönelik ayrımcı tabirleri araştıracak

HDP Engelliler Komisyonunun, engellilere yönelik ayrımcılık içeren dilsel alışkanlıkları tespit etmek amacıyla araştırma başlattığı duyuruldu.

Haberler 10.05.2021 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPden yaplan açklamaya göre, partinin Herkes çin Adalet kampanyas kapsamnda balatlan Engellilere Yönelik Ayrmc Tabirleri Tespit Etme Aratrmas ile engellilerle ilgili bilinçli ya da bilinçsiz kullanlan ayrmc tabirlerin tespiti, azaltlmas ve süreç içerisinde yok edilmesi hedefleniyor.

Partinin Engelliler Komisyonu e sözcüleri Hatice Betül çelebi ve Musa Pirolu imzasyla balatlan çalma için anket formu düzenlendi.

Herkesin katlabilecei anketin linki, HDPnin sosyal medya hesaplarndan paylald.

TÜM YURTTALARA AYRIMCILIK OLMAYAN ADALET TOPLUMU DLYORUZ

Açklamada, çelebi ve Pirolunun ortak görüüne de yer verildi.

Her kültürde, ayrmclk ve ötekiletirme içeren söylem, tabir, söz, deyim, kelime, vecize gibi baz dilsel alkanlklar olduu ifade edilen görüte, unlar kaydedildi:

Maalesef bizim toplumumuzda engellilere yönelik ayrmclk içeren dilsel alkanlklar çou zaman farknda olunmadan, bazen de bile isteye kullanlmaktadr. Bu nedenle Engelliler çin Adalet çarsn dilden balatmak istiyoruz. Bu ayrmc tabirlerin kullanmnn azaltlmasn ve süreç içerisinde yok edilmesini umuyoruz. Bu kapsamda engellilere yönelik ayrmc tabirleri tespit edebilmek ve konu hakknda farkndalk yaratmak ve uzun vadede bu ayrmclk suçlarn azaltmak amacyla bir çalma balatyoruz.

Ankete katlarak ayrmc tabirlerin tespitine ve önlenmesine katk sunulabilecei bildirilen görüte, Bata engelliler olmak üzere tüm yurttalara ayrmclk olmayan bir adalet toplumu diliyoruz. denildi.

Ana Sayfaya Git