HDP Eş Başkanı Kemalbay: AKP Kongresinde müebbet bir OHAL çıktı

HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde 'OHAL kalkmayacak' açıklamasına ilişkin "Erdoğan döndünüz, dolaştınız aynı yere geldiniz. Çevik Bir neredeyse, Mehmet Ağar neredeyse oraya geldi. Kongreden ezel ebed, müebbet bir OHAL çıktı." dedi.

Haberler 24.05.2017 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin TBMMdeki grup toplantsnda yeni e bakan Serpil Kemalbay, konutu. Serpil Kemalbay, 16 Nisan referandum sonuçlarnn meru olmadn savunarak dokunulmazlklar kaldrlan HDPli milletvekilleri hakknda hazrlanan fezlekelere deindi. Serpil Kemalbay AKP, MHP ve CHPyi yanna alarak bundan bir yl önce dokunulmazlklar kaldrd. 16 Nisanda meru olmayan referanduma giderken HDPnin en kymetli kadrolarn vekillerini gözaltna almak ve tutuklamak için zemin hazrland. Burada amaçlanan HDPyi 16 Nisan referandumuna giderken geriletmek, ortadan kaldrmakt. Ama baaramadlar. HDP hala ayakta. Milletvekillerimiz, e bakanlarmz üfürükten fezlekelerle içeride tutulmaktadrlar diye konutu.

AKP KONGRESNDE MÜEBBETE BR OHAL çIKTI

Serpil Kemalbay, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann AK Parti 3. Olaanüstü Büyük Kongresinde yapt konumaya deinerek öyle konutu: AKP Genel Bakan seçilen Erdoan konumasnda hep kan, sava, ölüm, öfke, çatma kutuplama vard. Erdoan 2002 de AKPnin yapt ilk iin OHALi kaldrmak olduuyla övünürdü. Ayn kongrede OHALi kaldrmayacam diyor. Erdoan döndünüz, dolatnz ayn yere geldiniz. çevik Bir neredeyse, Mehmet Aar neredeyse oraya geldi. Sürekli korku iklimi, kutuplama, sahte dümanlar yaratlmas, kendi ikbalini salamlatrmak için bu politikann sürdürülmesinden yana. Kongreye giderken afilere demokrasi ve deiim yazdlar. Neden öyle bir ey yazdlar. Kongreden ezel ebed, müebbet bir OHAL çkt. Neyiniz eksik, OHAL kalkmayacak diyor Erdoan. nsanlarn evlerini ykyorsunuz, sokaa çkamyorlar, mahallelerde kadnlar evlerinin ykmn bekliyorlar. 15 bin üzerinde kamu emekçisi sokaa atld. Hukuk yok, adalet yok, OHALde durum böyle.

Ana Sayfaya Git