HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kanaat önderleriyle buluştu

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Herkes İçin Adalet" kampanyası kapsamında kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Haberler 26.03.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin Hak, adalet ve vicdan için buluuyoruz sloganyla yürüttüü kampanyann slam ve Adalet konulu bulumas Hilton Otelde yapld. Toplantya Türkiyenin farkl ehirlerinden gelen kanaat önderleri katld.

Toplantnn açlnda konuan Buldan, hafta sonu kutlanan Nevruzda bar ve demokratik siyaset konularnda kararllk mesajlar verdiklerini belirtti.

Buldan, bin yldr bu topraklarda yaayan halklarn en büyük özleminin bar, eitlik ve adalet olduunu ifade ederek, slam alimleri yüce dinimizi tanmlarken slam adalet ve bar dinidir tarifinde ittifak etmilerdir. Kutsal kitabmz Kuran- Kerime göre adaletin ölçüsü ve dayana hakkaniyettir. dedi.

KANAAT ÖNDERLERYLE

Adaletin slamn özü ve ruhu olduunu vurgulayan Buldan, nsanlk adaletle ancak bar, güven ve refaha kavuur. Aksi halde hayatmza onun ztt olan zulüm hakim olur. Adalet ise insan haklarna sayg ve eitlikle her hak sahibine hakkn teslim etmektir. diye konutu.

Buldan, Medine Sözlemesinin tüm maddelerinin toplamnn adalet ilkesinin korunmas üzerine olduunu kaydederek, Adalet olmadan yaam ve birliktelik hukukunun ilemeyecei o günden vurgulanmtr aslnda. Ayn ekilde Medine Sözlemesi topluluk vurgusu ile balar, bunun anlam ise her türlü tekçilii reddetmesidir. deerlendirmesini yapt.

slamn Arapçada bar anlamna geldiini belirten Buldan, Anlam bar olan dine mensup insanlar için, Okyanusta bir damla su kadar ihtimal tayorsa eer, bar savunmak farzdr. Bundan biz vazgeçmeyeceiz. çünkü bizim dinimiz bar, adaleti, paylamay, hogörüyü, yardmlamay, Karuna kar Harunlamay, brahim gibi bakmay öretmektedir bize. HDP, slamn demokratik deerler üzerine kurulu yönlerinin hiçe saylmas karsnda net bir tavra sahip, ahlaki bir çizgide duran yegane partidir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git