HDP Grup Başkanvekili Beştaş gündemi değerlendirdi

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Ekonomisiyle, eğitim, sağlık ve yargı sistemiyle zaten halklarına güven vermeyen bir iktidar, pandemi tedbirleri sırasında tamamen dengesini kaybetmiştir. Bozulan dengeyi bir nebze olsun onarmak adına ise insanların ölmeleri göze alınarak sosyal yaşam hareketlenecek, AVM'ler açılacak." dedi.

Haberler 29.04.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beta, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, bugüne kadar yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili sürecin kamuoyuna yansdnn aksine büyük bir gizlilik içerisinde yürütüldüünü öne sürdü.

Her gün yaplan test saylarnn azalmasnn cevabnn derhal verilmesi gerektiini belirten Beta, Saynn daha az gösterilmesi için test saylarnda bir azalma söz konusu. Amaç dier ülke örneklerini geçmemek. Ancak oransal olarak bakldnda Türkiye, ran ve benzeri durumun çok daha vahim olduu örnekleri çoktan say baznda am ve maalesef ABD ile yarr bir pozisyona gelmitir. Bunu sadece paylalan resmi verilere bakarak söylememiz mümkün. diye konutu.

Koronavirüsün yatay seyir izledii açklamalarna cangönülden inanmak istediklerini ancak inanlr gibi olmadn savunan Beta, sözlerini öyle sürdürdü:

Mart ortasnda Türkiyede hayat askya alnmken, çöken ekonomiyi kurtarmak için imdiden gizli hazrlklar yaplyor. Bu söylemler de hayatn normal akna zemin hazrlamak için gelitirilen söylemlerden ötesi deil. Ekonomisiyle, eitim, salk ve yarg sistemiyle zaten halklarna güven vermeyen bir iktidar, pandemi tedbirleri srasnda tamamen dengesini kaybetmitir. Bozulan dengeyi bir nebze olsun onarmak adna ise insanlarn ölmeleri göze alnarak sosyal yaam hareketlenecek, AVMler açlacak. Peki sonra ne olacak? Ölümler ard ardna gelirken daha önce yaptklar gibi ölüm nedenlerini açklamayacaklar. çünkü koronavirüsten yaamn yitirenlerin yaknlar dnda kimsenin ruhu duymasn, ölenler ölsün, kalan salar bizimdir mantyla hareket ediyorlar.

PANDEMYLE DEL TOPLUMLA MÜCADELE EDEN BR KTDAR

sveçte Kovid-19 testi pozitif çkmasna ramen tedavi edilmeyen Emrullah Gülükenin Salk Bakanlnca ambulans uçakla Türkiyeye getirildiini anmsatan Beta, Gülükenin hem AK Parti üyesi hem de milyoner olduu iddialarnn yantlanmas gerektiini söyledi.

Baz belediyelerin yardmlarnn engellendiini savunan Beta, AKP iktidar bu kampanyalar engelleyerek tarihe yeni bir kara leke daha eklemitir. ifadesini kulland.

Beta, çileri Bakanlnn sosyal medyay takibe aldn öne sürerek Koronavirüs günlerinde 6 bin 362 sosyal medya hesabnn incelemede olduu, 855 üphelinin tespit edildii ve 402 kiinin de gözaltna alnd açkland. Pandemiyle deil toplumla mücadele eden bir iktidar ve onu temsil eden bir çileri Bakanyla kar karyayz. görüünü savundu.

TBMM Genel Kurulunun çalmamasn eletiren Beta, Bu dönemde halkn temsilcileri olan milletvekilleri çalmyor. Halbuki çare üretmesi gereken en önemli mekanizma Meclistir. Bu iktidar 100. ylnda halka, parlamentoyu kapatmtr. Meclisin derhal toplanmas ve TBMM Genel Kurulunun çalmalarna balamas gerekir. dedi.

Ana Sayfaya Git