HDP hükümeti istifaya çağırdı

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Reina’daki saldırıdan hükümeti sorumlu tutarak, “Bu hükümetin ülkeyi yönetmediğini ve istifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Haberler 03.01.2017 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Grup Bakanvekili Ahmet Yldrm, stanbulda ylba gecesi gerçekleen saldr ve gündemdeki konulara dair Mecliste basn toplants düzenledi. Yldrm, ilk olarak Reina saldrsnda yaamn yitirenleri anarak konumasna balad.

Yldrm, açklamasnn devamnda Cumhurbakan Tayyip Erdoann geçmi dönemde bir ülkede yaanan benzer bir saldr sonras siyasi iktidar sorumlu tutan, Halk size oylar verirken, benim can güvenliimi salayacaksn diye veriyor açklamalarn gazetecilere dinletti.

HÜKÜMET SORUMLUDUR, STFA ETMELDR

Yldrm, Ayn siyasi cinayetler kendi ülkesinde gerçekletiinde ayn duygu ve düünceleri hissediyor mu? Bunun iyi bilince çkarlmas gerekiyor. Burada toplumdu, bu ülkenin huzurudur. Hedef siyasi iktidar deildir, siyasi iktidarn bir rolü var o da ihmal rolüdür diye devam etti.

Ülke bilinçli bir ekilde ortadan ikiye bölünmekte olduunu sözlerine ekleyen Yldrm, Daha önce bölgeler arasnda fark vard. Ülke bir iç sava istikametine doru sürüklenmek isteniyor ifadesini kulland. Siyasi iktidarn ben ülkeyi yönetemedim diyebilmesi için daha nelerin olmas gerekiyor diye soran Yldrm, Bu hükümetin ülkeyi yönetmediini ve istifa etmesi gerektiini düünüyoruz çarsnda bulundu.

ÜLKENN POLS KARDAN ADAMLA MEGUL

Yldrm, açklamalarna öyle devam etti: Adalet Bakan, sosyal medyadan gerçekleri dile getirenleri açkça tehdit ediyor. Yine Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu, vatandalar tedbir alsn diyor. Neyi ifade etmeye çalyorsunuz. Bireylerin kendi güvenliini salad yaplar, nasl kaotik bir ülkeye bizi götüreceinin sayn Kurtulmu farknda mdr? ktidarn güdüme girmi bir medya ile kar karyayz. Parti olarak olaylar sonrasnda knama açklamalarmza ramen açklamalarmz hiçbir yerde verilmezken, Diyanet Bakannn timsah gözyalarn manet yapmaktadrlar. Ama iki gün önce nasl bir hutbe okuttuunu hiçbirimiz sorgulamyoruz. Özellikle ho görü dini olan slam temsil edemiyorsunuz. Bu din ho görü dinidir, ne olursunuz bu kutsal dini daha fazla kitlelerin nezdinden sorgulatmaya götürmekten vazgeçin. Beni temsil etmiyorsunuz.

Yldrm, polislerin saldrlar önlemek yerine HDP önünde kardan adam tahrip etmek, Kürtçe eitim veren kurumlar kapatmak, Roboskili ailelerin derneini kapatmakla megul olduunu dile getirdi.

ANAYASA DEKL AKPLLERN çNE DE SNMYOR

Anayasa deiikliine ilikin olarak da deerlendirmelerde bulunan Yldrm, Bu Anayasa Türkiyenin bütün toplumu temsil etmedii gibi bütün siyasi yaplar da kapsamyor. AKPlilerin tamamnn içerisine sinmi olan bir deiiklik deil diye belirtti.

CHP, HDPSZ TOPLANTIYI çNE SNDRDNDE KAYBETT

CHPye de eletirel getiren Yldrm, yaz aylarnda MHP, AKP ve CHPnin anayasa için bir araya geldii toplantlar hatrlatarak, CHPnin daha o günlerde buna kar çkm olmas gerektiini belirtti.

Yldrm, sözlerini öyle tamamlad: CHP o gün itiraz etmedii için fotorafn dndadr. CHP o gün kaybetti, HDPsiz bir toplanty içine sindirdii için bugün saf ddr.

Ana Sayfaya Git