'HDP için baraj sadece yüzde 10 değil'

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 'Riskler konusunda kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz' dedi.

Haberler 13.05.2018 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmirde basn mensuplar ile bir araya gelen HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, 25 Haziran sabah umutlu bir güne uyanacaklarn belirterek, Artk deiim zamandr dedi.

24 Haziran baskn seçimlerinin Türkiye açsndan çok kritik olduunu belirten Temelli, hem Cumhurbakanl hem de parlamento seçiminin bir arada yaplacak olmasn hatrlatt. Temelli, parlamento seçiminin özgürlükler ve demokrasinin belirleyicisi olacan dile getirirken, HDPnin parlamentoda yeniden yer almasnn Türkiye demokrasi ve özgürlük mücadelesi açsndan önemli olduunun altn çizdi. Cumhurbakan adaylar Selahattin Demirtan Türkiyenin aday olduunu vurgulayan Temelli, Adaymz sadece HDP belirlemedi. HDPnin dnda bütün yaplar ve çevreler ile görütüümüzde ne mutlu bize ki; Selahattin Demirta onlar da önerdi. Böylece Türkiyenin aday belirlenmi oldu. Amacmz birinci turda ve ikinci turda da adaymzn kazanmas. çalmalarmz bu anlamda younlat. Tabi HDPnin de baraj geçerek parlamentoda 7 Hazirandan daha güçlü bir ekilde yer almasn amaçlyoruz dedi.

ÖNEML OLAN HALKIN TTFAKIDIR

Temelli, Bu anlam ile eer bir demokrasi mücadelesini tam da hayata geçirme ve bunun zamandr diyorsak burada da Egenin ve zmirin katks önemli bir rol oynayacaktr. Hem dayanma anlamnda hem Türkiyenin önüne örülmü olan bu demokrasi barajn ykma anlamnda. Baraj sadece HDPye deildir. Türkiye demokrasisinedir. Türkiye, demokrasi için bunu amak zorundadr. Baraj ittifaklarn amak için ittifaklar yaplabiliyor. Baraj amak açsndan sfr baraj ittifaklar yaplabiliniyor. Asl olan halkn ittifakdr. Demokrasi güçlerin, kadnlarn, gençlerini, içilerin ve Türkiye halklarnn farkl inanç sahibi inanç eilimleri ile yan yana gelmesi ile alabilecek bir barajdr. HDP 7 Haziranda ve 1 Kasmda bunu baard. imdi 24 Haziranda bunu baaracaktr. Tüm halklarmz ile birlikte demokrasi önündeki bu baraj ykacaz. Hep birlikte 25 Haziran sabah umutlu bir güne uyanacaz diye ifade etti.

ARTIK DEM ZAMANIDIR

Asl barajn demokrasi önünde olduunu ifade eden Temelli, demokrasi önündeki barajn devam etmesi durumunda Türkiyenin karanlk bir yola sapacan vurgulad. Türkiye halklarnn 16 Nisan sonras hayata geçirilmeye çallan Cumhurbakanl sistemini kendisine yaktramadnn altn çizen Temelli, Bugün zaten dönüp baktmzda bütün kamuoyundaki gelimelere tepkinin ne kadar yüksek olduunu bu tekçilie kar tek bir kalba gösterilen tepkinin ne kadar yüksek olduunu hep birlikte görüyoruz. TAMAM diyoruz. Artk deiim zamandr. Bizler Senle deiir diyerek hem Cumhurbakanl aday kampanyasnda hem de herkese çar yapyoruz. Hep birlikte bunu deitirebiliriz diyoruz. Türkiyenin her yerinde youn bir ekilde çalmalarmz sürdürüyoruz dedi.

TOPLUMSAL SÖZLEMEYE HTYAç VAR

14 Mays Pazartesi günü seçim kampanyalarnn tantmn Ankarada yapacaklarn açklayan Temelli, bütünlüklü bir kampanya yürüteceklerini ifade ederek, Tüm kesimlerin bir araya gelerek toplumsal sözlemeye ihtiyaç var. HDPnin çars bu yöndedir. Hep birlikte bir arada yaayabileceimiz ortak vatanda demokratik cumhuriyeti ina edebileceimiz bir toplum sözlemesini gelin birlikte oluturalm diye aktard.

HDP çN BARAJ SADECE YÜZDE 10 DEL

Devamnda basn mensuplarnn sorularn yantlayan Temelli, HDPnin baraj riski olup olmad yönündeki soruya, HDPnin sadece baraj ile uramad yantn vererek, HDPnin barajnn yüzde 10 olmadn kaydetti. Temelli, HDPnin yüzde 10 üzerine çkarma çabalar var. Bu riskler konusunda kamuoyunu duyarl olmaya çaryoruz. HDPye kar karalama kampanyalar var. Bütün bunlar düündüümüzde sadece seçim kanununda yer alan bir yüzde 10 baraj deil bunun çok daha ötesinde HDPye kar kuatma ve bir baraj örgüsü var. Bu yüzden çarmz bütün Türkiye toplumuna ve halklarnadr. Gelin bu bütün kuatmay el birlii ile kralm ortadan kaldralm dedi.

Ana Sayfaya Git