HDP iki koldan meydanlara çıkıyor

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, iki koldan meydanlara çıkıyor.

Haberler 07.07.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP), partiye yönelik açlan kapatma davasnn ardndan gerçekletirdii Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantlarnda, meydanlara inme karar ald. HDPyi Savunma Kampanyas kapsamnda partinin E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 7 kentte miting ve halk bulumalar gerçekletirecek. E Genel Bakanlarn iki koldan gerçekletirecei programn start, Deniz Poyrazn katledildii zmirde verilecek.

EBAKANLARIN GÜNDEM

Mitinglerin ve bulumalarn gündeminde, HDPye açlan kapatma davas ve basklar, Türkiyenin snr ötesi operasyonlar, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, açlk grevleri, kadn kazanmlarna yönelik saldrlar, ekonomik kriz, yoksulluk, doa talan ve hak gasplar olacak. E Genel Bakanlar, miting ve bulumalarn yan sra kent dinamikleriyle bir araya gelecek. E Genel Bakanlar, görümelerde parti kapatma davas, Koban Davas, zmir katliam, tecrit, açlk grevleri ve yoksulluk bata olmak üzere toplumsal sorunlar üzerinde duracak.

zmirde 8 Temmuzda düzenlenecek mitinge iki E Genel Bakan da katlacak. Temmuz ay boyunca sürecek program kapsamnda Pervin Buldan, 13 Temmuzda Antepte, 14 Temmuzda Urfada ve 26 Temmuzda Kocaelinde olacak. Mithat Sancar ise 17 Temmuzda Aydnda, 28 Temmuzda Arda ve 29 Temmuzda Bitliste olacak.

ÖRGÜTLENME çALIMALARI

E Genel Bakanlarn yan sra Temmuz ay boyunca partinin e genel bakan yardmclar, grup bakanvekilleri ve parti sözcüsü, örgütlenme çalmalar kapsamnda birçok il ve ilçede temaslarda bulunacak. Partinin merkez yöneticileri, 9 Temmuzdan 29 Temmuza kadar, Kars, Ardahan, Idr, Manisa, Mu, Diyarbakr, Bingöl, Cizre, Hakkari, Bitlis, Adana, Osmaniye, Hatay, Bursa, Balkesir, Erzincan, Malatya ve Adyamanda programlara katlacak.

HDPnin E Genel Bakanlar, yardmclar, parti sözcüsü ve grup bakanvekillerinin kent bulumalar, ziyaret ve temaslar Austos aynda da sürecek.

Ana Sayfaya Git