HDP il yönetimi cezaya tepkili!

HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e hapis cezası verilmesine ilişkin karara tepki gösteren HDP Diyarbakır il örgütünün basın açıklamasına HDP Diyarbakır milletvekilleri, HDP, DBP ve DTK yöneticileri katıldı.

Haberler 09.09.2018 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr l Ebakan Mehmet erif Camc, mahkemenin verdii kararn siyasi olduunu öne sürdü. Camc, Bu karar, hükümetin bar kart, savata srar eden politikalarnn açk bir göstergesidir. Cezalandrlan, Demirta ve Önder ahsnda Türkiye halklarnn çözüm ve bar umududur. Ayn zamanda Meclisten çkarlan ve çözüm sürecinin aktörlerine güvence veren çözüm ve müzakere çerçeve yasasn da çiniyor. dedi.

HÜKÜMET BLGS DAHLNDE

5 sene önce Türkiye kamuoyunun gözü önünde Kürt sorununun barçl çözümü için admlar atlmad m diye soran Camc, Bu ülkede analar alamasn diye ülkenin dört bir tarafna bar umudu tohumlar ekilmedi mi? Akil insanlar heyetleri oluturulup, Türkiyenin 7 bölgesinde çalmalar yürütülmedi mi? mralya, Kandile devletin ve güvenlik kaynaklarnn istei ve bilgisi dahilinde gidilmedi mi? Bütün bu süreçler toplumun gözü önünde, toplumun rzasyla yaplmad m? dedi.

SYAS MANEVRALAR

Barn, iktidarlardan, seçimlerden, dönemsel siyasi manevralardan daha önemli olduunu ifade eden Camc, konumasn u sözlerle sürdürdü: Karar hukuka, yasalara ve evrensel ilkelere de aykrdr. Mahkeme heyeti, yargnn tarafl ve iktidara baml olduunu açkça bir kez daha teyit etmitir.

TÜRKYE HALKLARI

HDPyi tasfiye etme uygulamalar karsnda hiçbir üyemiz, parti yöneticimiz ve milletvekilimiz boyun ememi, onurlu ve dik durularn bozmamtr Ortadou corafyas ve Türkiye, sava isteyen iktidarlarn siyasi mezarldr ve bugün bu kararn verilmesi için çabalayanlar da layk olduklar yeri alacaktr. Karar, bar, eitlik ve demokrasi isteyen Türkiye halknn vicdannda mahkum olacaktr.

Basn açklamasnn ardndan karar protesto etmek için HDP Diyarbakr l binas önünde 5 dakikalk oturma eylemi yapld.

Ana Sayfaya Git