HDP Muş Milletvekili Çelik'e 6 yıl hapis cezası

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik, "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Haberler 07.10.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta HDP Milletvekili Burcu çelike, terör örgütüne yardm ve yataklk yapmak suçundan 6 yl hapis cezas verildi.

Mu 1. Ar Ceza Mahkemesindeki durumada tutuklu sank çelik, bulunduu cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi araclyla savunma yapt.

Durumada sank avukatlar suçlamalar kabul etmeyerek, çelikin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti ise çelikin, terör örgütüne yardm ve yataklk yapmak suçundan 6 yl hapisle cezalandrlmasna, terör örgütünün propagandasn yapmak ve terör örgütüne üye olmak suçlarndan beraatine karar verdi.

DDANAMEDEN

Mu Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede sank çelikin, terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak ve halk kin ve dümanla alenen tahrik etmek suçlarndan 10 yla kadar hapsi istenmiti.

ddianamede, çelikin 8 Haziran 2015te Mu Belediye Meydannda partisi tarafndan düzenlenen etkinlikte güvenlik korucularn kastederek, Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattnz o kelei, size çevirmesini çok iyi biliriz. eklinde sözler sarf ettii belirtilmiti.

çelikin Malazgirt ilçesine bal Tatargazi köyü ile Korkut ilçesine bal Akyldz köylerinde PKKl iki teröristin cenazesine katld ve buradaki konumalarnda terör örgütünün propagandasn yapt vurgulanmt.

Ana Sayfaya Git