Hdp Ne Diyor?

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enes Berberoğlu’nun tutuklanmasının muhalefeti baskılamak adına alınmış bir karar olduğunu kaydetti.

Haberler 15.06.2017 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dihaberde yer alan habere göre, Berberolunun tutuklanmas kararn deerlendiren ve 11 milletvekili halen tutuklu bulunan Halklarn Demokratik Partisinin (HDP) Grup Bakanvekili Filiz Keresteciolu, Muhalefeti basklamak adna alnm bir karar dedi.

Keresteciolu, karara ilikin u deerlendirmelerde bulundu:

Gerçekten aslnda yargnn yeni suçlar yaratt ve bamsz olmadnn tamamen ortaya çkt karardan birisi bu. Daha önce de ifade etmitik tutuklu milletvekillerimiz için söylediimiz çok ey var. Bunun snrlar kalmayacan da ifade etmitik. Ancak bu karar çok ar ve telafisi zor bir karar. Bütün Türkiye gözaltna ya da tutuklu durumda zaten. Milletvekillerinin bana bunun gelmesi, yasama faaliyetlerinin engellemesi de bir baka aç. Bir an önce demokratik siyasete dönülmeli. Bu yol, yol deil. Vekiller tutuklu yarglanmamaldr. Yargnn bamsz olduu, insanlarn adalete ulaabilecei bir döneme geçmemiz gerekiyor. Bugün bunlar yapanlarn kendilerinin de adalete ihtiyac olduu dönemler olacak. O zaman ne yapacaklarn bilemeyecekler. Bütün muhalefeti basklamak için alnm karardr.

Ana Sayfaya Git