HDP önündeki eylemde 204'üncü gün

Van'dan, 5 yıl önce 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Baran için gelen anne Solmaz Övünç, yaptığı açıklamada, çocuklarına kavuşmak için oturma eylemine katıldıklarını söyledi.

Haberler 24.03.2020 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 134 ailenin HDP il binas önündeki oturma eylemi 204üncü günde de devam etti. Bitlisin Güroymak ilçesinden gelerek 2015te kaçrlan olu Okan için oturma eylemini sürdüren Ekrem Gökku, oturma eyleminden vazgeçmeyeceklerini belirterek, çocuumuzu almadan gitmeyeceiz. Ben çocuumu HDPden istiyorum, nasl götürmülerse öyle getirsinler dedi.

EYLEMMZDEN VAZGEçMEYECEZ

2015 ylnda Ramazan Bayram öncesinde pasta ve börek satarken 12 yanda kaçrlan olu Okan için Bitlisin Güroymak ilçesinden ei Vecihe Gökku ile birlikte gelerek oturma eylemini sürdüren Ekrem Gökku, oturma eyleminden vazgeçmeyeceklerini söyledi. HDPden olunu isteyen Gökku, unlar söyledi:

203 gündür biz burada eylemimizi devam ettirdik, bundan sonra da devam ettireceiz. Salgn hastalk var, ben 5 yldr zaten hasta saylrm olum kaçrld için. O yüzden hastalk umurumuzda deil, ne olursa olsun HDP önündeki eylemimizden ayrlmayacaz. çocuumuzu almadan gitmeyeceiz. Olum beni duyuyorsan, kaçp devletimize sn, devlet sana bir ey yapmayacak, devlet fakir fukarann babasdr, sana ceza vermeyecek. Olum ölü müdür sa mdr onu da bilmiyoruz. Ben çocuumu HDPden istiyorum, nasl götürmülerse öyle getirsinler.

SENN YERN VATANINDIR

Vandan, 5 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Baran için gelen anne Solmaz Övünç, yapt açklamada, çocuklarna kavumak için oturma eylemine katldklarn söyledi.

Oluna kavuuncaya kadar eylemini sürdüreceini dile getiren Övünç, öyle konutu: Baran neredeysen dön gel, adalete teslim ol. Oras senin yerin deil. Onlar (PKK) çocuk katili, karde katilidirler, yavrular, çocuklar öldürüyorlar. Anneler burada gözya döküyor. Yavrum neredeysen arkadalarn da al gel ve adalete teslim ol. Senin yerin oras deil. Sana kefen giydirmek istemiyorum, sana damatlk giydireceim. Baran gel artk daha dayanacak gücüm yok. Senin yerin vatanndr.

HDP, PKK LE BRL HALNDE

rnakn dil ilçesinden daa kaçrlan olu Mahmut için oturma eylemini sürdüren baba Emin Arslan ise HDP araclyla olunun kaçrldn belirterek, unlar kaydetti:

HDP, PKK ile i birlii halindedir. Bir virüs gibi bize bulam. Siyaseti çocuklarmzn üzerinde yapyor. Olum oras senin yerin deil. Korkma, çekinme, gel güvenlik güçlerine teslim ol. Buras bizim vatanmz, bu bayrak altnda yayoruz. Oras bize göre deil, korkma gel.

Ana Sayfaya Git