HDP Parti Meclisi toplandı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: "Örgütlenme çalışmalarımızı, yerel yönetim seçimlerine yönelik çalışmaları değerlendirip bir planlama çıkartacağız. Buna uygun bir programı hızla hayata geçireceğiz"

Haberler 29.07.2018 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, Parti Meclisi toplantsnda yerel seçimlere yönelik bir planlama çalmas yaplacan açklad.

Temelli, parti genel merkezinde düzenlenen HDP Parti Meclisi toplantsnn açlnda yapt konumada, toplantda siyasi durum analizi yapacaklarn ve buna bal olarak yaz programlar üzerinde çalmalar younlatracaklarn bildirdi.

Önlerindeki 8 ayn özellikle Türkiye ve bölge siyaseti açsndan kritik bir dönemi iaret ettiini belirten Temelli, bu dönemde HDPnin yürütecei mücadele ve yerel yönetim seçimlerinin önemli olduunu vurgulad.

Temelli, TBMM tatile girmeden önce iki kanun teklifinin yasalatn anmsatarak, ki yl boyunca üçer aylk uzatmalarla devam eden ve iki yl sonunda Türkiyeyi büyük bir çöküntüye sürüklemi OHAL düzeni, üç yllna böylece kalclatrlm oldu. görüünü savundu.

Yasayla tüm özgürlüklerin kstlandn aktaran Temelli, valilere ar yetkiler verildiini iddia etti.

Temelli, bedelli askerlik düzenlemesine de deinerek, Burada adalet ilkesi gözetilmemitir. 15 bin lira gibi bir ücretle herkesi ayn deerlendiren, subjektif koullar dikkate almayan bir anlay görüyoruz. dedi.

Torba Yasa ile ans oyunlarna ilikin de bir düzenleme yapldna iaret edene Temelli, ikramiyeden datlacak payn yükseltilmesinin arkasnda yatan mantn, aslnda yeni bir özelletirme dalgasnn habercisi olduu eletirisinde bulundu.

Yaanan ekonomik gelimeleri de deerlendiren Temelli, Türkiye halklarnn kendi özgür iradeleriyle yaayabilecekleri bir corafyay var etmek, önümüzdeki en temel hedefimizdir. ifadesini kulland.

Orman yangn dolaysyla Yunanistana geçmi olsun dileinde bulunan Temelli, gelecek hafta HDPden bir heyetin Yunanistana gideceini, her türlü dayanmaya hazr olduklarn Yunan makamlarna söylediklerini aktard.

Temelli, iki gün boyunca sürecek Parti Meclisi çalmalarnda önlerindeki dönemi deerlendireceklerini yineleyerek, Örgütlenme çalmalarmz, yerel yönetim seçimlerine yönelik çalmalar deerlendirip bir planlama çkartacaz. Buna uygun bir program hzla hayata geçireceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git