HDP Sözcüsü Kubilay: "Bir kez daha 'erken seçim' diyor, meydan okuyoruz"

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, partisinin erken seçim çağrısını yineleyerek, "Barış, demokrasi ve özgürlük düşmanlarına hodri meydan diyoruz." dedi.

Haberler 30.11.2019 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, partisinin erken seçim çarsn yineleyerek, Bar, demokrasi ve özgürlük dümanlarna hodri meydan diyoruz. dedi.

Kubilay, parti genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda, HDPnin erken seçim çars yaptn anmsatt.

Buna MHP Genel Bakan Devlet Bahçeliden yantn, Meydan okuyorlarm...Erken seçim talepleri yanltr. Herkes hesabn 2023e göre yapsn. sözleriyle geldiini aktaran Kubilay, iktidarn, toplumun desteini yitirdiini iddia etti.

Bahçelinin ilk sandk kurulduunda sandktan çkamayacaklarn bildiini öne süren Kubilay, unlar söyledi:

Bahçeli hangi politik kapasiteyle, hangi çözüm önerileriyle halkn karsna çkacak? Allah akna sabah akam büyük orta gibi kendinden olmayan herkese namlu göstermenin, krbaç sallamann dnda ne söylüyor? sizlie, yoksullua, pahalla kar MHPnin politikas nedir, bilen var m? Bir kez daha erken seçim diyoruz, meydan okuyoruz. Bütün sava yanllarna, içileri, emekçileri, yoksullar açla, sefalete sürükleyenlere meydan okuyoruz. Bar, demokrasi ve özgürlük dümanlarna hodri meydan diyoruz.

Kubilay, bir basn mensubunun Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Babakan Mesrur Barzaninin Türkiye ziyaretine ilikin sorusuna, Demokratik ve barçl bir Ortadou perspektifine sahip bir parti olarak her düzeyde sorunlarn, ilikilerin diplomasi yoluyla çözülmesinin önemli olduunu düünüyoruz. Barzaninin ziyaretini bu nedenle eletirel düzeyde deerlendirmiyoruz. yantn verdi.

Ana Sayfaya Git