HDP Sözcüsü: Milliyetçiliğin belirlediği buluşmalar çözüm olamaz

HDP Sözcüsü Ebru Günay, 6 siyasi partinin bir araya gelmesine dair “Milliyetçi dayatmaların belirlediği buluşmalar ülkenin sorunlarına çözüm olmaz” dedi.

Haberler 18.02.2022 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, parti Genel Merkezinde gündeme dair deerlendirmelerde bulundu. Dün gece Adanada HDP Yüreir lçe Örgütüne yönelik saldrya dikkat çeken Günay, Bu saldrlarla asla sonuç alamayacaklar. Bizleri direni, geleneimizle ve mücadelemizle bugüne kadar hiçbir bask aygt ile bizi yldramadlar. Bu saldrlarla asla bizleri yldramayacaksnz dedi.

TIBB NORMLARDAN UZAKI

Cezaevlerinde yaanan ihlallerle devam eden Günay, hasta tutuklularn durumuna dikkat çekti. HDP eski E Genel Bakan Yardmcs Aysel Tuluk hakknda verilen Adli Tp Kurumu (ATK) raporuna da deinen Günay, Aysel Tuluk ile ilgili Koban kumpas davasnda savunma yapp yapamayacan sordu. ATK, ilgili soruyu cevaplamadan cezai sorumluluunun tam olduunu söyledii bir rapor düzenledi. Mahkeme baka bir soru sordu, ATK ise tbbi normlardan uzak bir rapor hazrlad. Bir kez daha ATK söz konusu hasta tutsaklar olduunda ne kadar dümanca yaklatn, kendisini yargnn ve iktidarn yerine koyarak raporlar düzenlediini bir kez daha gördük. Bizler hep söyledik cezaevleri artk ölüm evlerine dönütü, iktidarn 90lardaki faili meçhullerin yerini cezaevleri politikalar ald, hasta tutsaklara yönelik düman politikalarnn yerini ald. Bata Aysel Tuluk olmak üzere bütün hasta mahpuslar bir an önce salverilmeli, serbest braklmal hasta mahpuslara yönelik dümanca ve intikam politikalarndan vazgeçilmelidir diye belirtti.

NKAR ZHNYETN AAMAYANLAR

HDPnin Türkiye demokrasisi için vazgeçilmez ve ayn zamanda umut adresi olduunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Geçen hafta siyasi bloklar arasnda yaananlar bu gerçei bir kez daha ispatlad. çizilmi çemberi aamayan resmi kodlarn ötesine geçemeyen, inkar zihniyetini aamayan bu siyasetin Türkiyeye bir hayr yoktur. Bizler siyaseti diyalog, müzakere ve çözüm sanat olarak görüyoruz. O yüzden siyasi partileri birbirleriyle istiare halinde olmas görümesi elbette önemli ve anlamldr. Ancak çerçevesini iktidarn belirledii kimin katlp katlmayacan dahi milliyetçi dayatmalarn belirledii bulumalar ülkenin sorunlarna çözüm olmaz. Ülkenin sorunlarn derinletirir, kalc bir çözüm anlayn gerçekletirmez.

DEMOKRATK TTFAK çALIMALARI

Bizler HDP ve bileenleri, sosyalistlerle, demokrasiden yana olanlarla, alevilerle, demokratik slami deerlere inananlarla, emekçilerle, kadnlar ve gençlerle ve en önemlisi sistem tarafndan dlanm bütün kimliklere dayanan bir partiyiz. HDP benzeri olmayan ve Türkiye siyasetinde ezberleri bozan bir partidir. 3üncü seçenek olan Demokrasi ttifakn sadece seçimler için önemsemiyoruz. Devletçi bloklar dnda 3üncü yolu temsil etmek demokratik ülke hayalini haklar lehine gerçekletirmek istiyoruz hangi ortak zeminde bulunabileceksek dostlarmz müttefiklerimizle o zemini bulup, gerçekletireceiz. Tek bir vicdanl muhalif bu ittifakn dnda kalmayacak. Bizler HDP olarak demokratik ittifak gerçekletirmek için çalmalar yürütmeye devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git