HDP yeni MYK üyelerini belirledi

HDP Parti Meclisinin (PM) dün gerçekleştirdiği toplantıda yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belirlendi.

Haberler 31.05.2017 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPden yaplan yazl açklamada, dün Ankarada gerçekletirilen Parti Meclisi ile MYK toplantlarnn sonuç bildirisi ve MYK içi görev dalmna ilikin bilgi verildi.

Sonuç bildirisinde, Türkiyenin tarihi bir süreçten geçtii belirtilerek, bugünlerde HDPnin ataca her admn gelecei belirleyecei ifade edildi.

Yeni bir demokratik anayasa ihtiyacnn ertelenemez, temel politik bir görev olduu belirtilen bildiride, demokrasi, bar, adalet ve emekten yana mücadele eden tüm kurumlar ile sivil toplum kurulular, demokratik bir anayasay birlikte yapma hedefiyle ortak mücadeleye çarld.

Bildiride, unlar kaydedildi:

Bütün halkmz corafyamzda akan kann durmas, bask, asimilasyon, tasfiye ve imha politikalarnn son bulmas, çözüm için gerçek muhataplarla bir diyalog balatlabilmesi için mücadeleyi yükseltmeye çaryoruz.

HDP MYK toplantsnda, MYK içi görev dalm ise öyle gerçekleti:

Hukuk ve nsan Haklarndan Sorumlu E Genel Bakan Yardmcs Aysel Tuluk, Genilemeden Sorumlu E Genel Bakan Yardmcs Beycan Takran, STK ve Emek Alanndan Sorumlu E Genel Bakan Yardmcs Fatma Kurtulan, Parti Sözcüsü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu E Genel Bakan Yardmcs Osman Baydemir, Basn, Yayn ve Propagandadan Sorumlu E Genel Bakan Yardmcs Saruhan Oluç, Ekonomiden ve Sosyal Politikalardan Sorumlu E Genel Bakan Yardmcs Sezai Temelli, Seçim lerinden Sorumlu E Genel Bakan Yardmcs Yurdusev Özsökmenler, Örgütlenmeden Sorumlu E Genel Bakan Yardmcs Nadir Yldrm, D likilerden Sorumlu E Genel Bakan Yardmcs Hiyar Özsoy

Ana Sayfaya Git