HDP'de 6 belediye kaldı

31 Mart 2109 yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde belediyesi olmak üzere toplam 65 belediye kazanan HDP'de kayyım atamaları sonucunda sadece 4 ilçe ve 2 belde belediyesi kaldı. Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in dün tutuklanması ve yerine kayyım atanması ile HDP'nin seçimle kazandığı bütün il belediyelerine 19 ay içinde kayyım atanmış oldu. Şuan HDP'nin elinde dördü ilçe ve ikisi belde olmak üzere 6 belediye yönetimi kaldı.

Haberler 03.10.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KAYYIM SÜREC NASIL YAANDI?

31 Martta 3ü büyükehir toplam 8 kentte il belediye bakanl kazanan HDPden 1230 belediye meclis üyesi ve 101 il genel meclis üyesi seçilmiti. Seçimin ardndan önce alt belediye bakan adayna, KHK ile kamu görevinden ihraç edildikleri gerekçesiyle mazbatalar verilmedi. Mazbatalar, en yüksek oyu alan ikinci partinin adaylarna verilerek, onlar Belediye Bakan oldu.

19 Austos 2019da ilk olarak Diyarbakr, Van ve Mardin Büyükehir Belediyelerine kayym atand. Daha sonra Idr, Batman, Siirt ve Hakkari il belediyelerine de kayym atamalaryla devam etti.

HDP tarafndan, seçimin ardndan geçen bir yllk süredeki kayym atamalarna ilikin hazrlanan raporda kayym atanan ilçe ve belde belediyeleri öyle sraland:

LçELER: Diyarbakrda Bismil, Eil, Ergani, Hazro, Kayapnar, Kocaköy, Kulp, Lice, Silvan, Sur, Yeniehir. anlurfada Suruç. Mardinde Derik, Nusaybin, Kzltepe, Mazda ve Savur. Vanda Bakale, Erci, pekyolu, Muradiye, Özalp ve Saray. Arda Diyadin. Muta Bulank ve Varto. Bitliste Güroymak. Siirtte Baykan ve Kurtalan. rnakta dil ve Cizre. Hakkaride Yüksekova.

BELDELER: Akpazar, Sarcan, Karayaz, Esentepe, Altnova, kiköprü, Gökçeba, Lafeli

SON L BELEDYES KARS

Son olarak Karsta gerçekletirilen operasyon, gözalt ve tutuklamayla HDPnin elindeki son il Belediyesine de kayym atanm oldu. Partinin kazand ve halen kayym atanmayan dördü ilçe ve ikisi belde olmak üzere toplam 6 belediye ise öyle:

LçELER: Silopi (rnak), çnar (Diyarbakr-ittifak aday), Dicle (Diyarbakr-ttifaktan seçilen bakan, HDPden istifa etti), Patnos (Ar)

BELDELER: Balveren (rnak), Kömür (Adyaman)

Ana Sayfaya Git