HDP’de aday adayı başvuruları başlıyor

HDP'de, 24 Haziran’da yapılacak olan baskın seçim için milletvekili aday adaylığı başvuruları bugün başlıyor. Kadına yönelik şiddet uygulamış olanlar ve çok eşlilik durumu olanların aday adayı olamayacağı başvurularda genç, kadın, engelli ve KHK mağdurlarından ise başvuru ücreti alınmayacak.

Haberler 28.04.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisinde (HDP) hafta içi gerçekletirilen Parti Meclisi (PM) toplantsnda kurulan Merkezi Aday Belirleme Komisyonu, milletvekili seçimleri için aday adaylk bavurular için kriterleri belirledi.

BAVURULAR 6 AYRI BÖLGEDEN KABUL EDLECEK

Bugün itibariyle balayacak olan ve takvim skkl nedeniyle 5 Maysa kadar devam edecek olan bavurularn ardndan aday listesi merkezi yoklama usulüyle belirlenecek. Bavurular Diyarbakr, Van, stanbul, zmir, Adana ve Ankara olmak üzere 6 ayr bölgede oluturulan Aday Aday Kabul Komisyonunda kabul edilecek.

KADINA DDET UYGULAYANLAR ADAY OLAMAYACAK

Komisyon, ayn zamanda aday adayl kriterlerini de belirledi. l örgütleriyle de paylalan kriterlere göre; HDP program ve parti tüzüü ilkelerine aykr davranlarda bulunmas nedeniyle hakknda ilgili parti yetkili organlarnn vermi olduu disiplin yaptrm olan veya disiplin soruturmas devam eden kiiler aday aday olamayacak. Yine kadn özgürlük çizgisini ve eit temsil ilkesini benimsememi olanlar, kadna yönelik iddet uygulam olanlar ve çok elilik durumu olanlar aday aday olamayacak.

KHK MADURLARINDAN ÜCRET ALINMAYACAK

Komisyonca belirlenen bavuru ücretleri konusunda ise kadn ve gençlerle (18-25) birlikte engelli ve KHK maduru olanlardan aday aday ücreti alnmayacak. Bu kesimler dnda kalanlardan ise 2 bin TL bavuru ücreti alnmas kararlatrld.

Ana Sayfaya Git