HDP'de her seçenek masada

Kapatma davası ardından toplanan HDP MYK’de, partinin kapatılma ihtimaline karşı çoklu seçenekler üzerinde duruldu, “daha fazla örgütleme” önce çıktı ve üçüncü yol ağır bastı.

Haberler 19.03.2021 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakanlar bakanlnda genel merkez binasnda yaplan toplantda, tek gündem olan kapatma davas üzerinde duruldu.

DAHA FAZLA ÖRGÜTLENME

Edinilen bilgilere göre önemli tartmalarn ve deerlendirmelerin yapld MYK toplantsnda, siyasi darbe olarak tanmlanan kapatma davasna kar siyasal, toplumsal ve hukuksal mücadele balklar öne çkt. Toplantda, her yerde ve alanda daha fazla örgütlenme vurgusu yapld. HDP, yeni dönemde kendi kimliiyle toplumsal örgütlenme sürecini balatacak ve her yerde örgütlenmeyi esas alacak.

çOKLU SEçENEKLER

Kapatma davasna kar baka parti formülleri dahil olmak üzere çoklu seçenekler üzerinde tartmalar yürütüldü. HDPnin kapatlma ihtimaline kar 2019 yerel seçimlerinde devreye konulan ve baarlyla sonuçlanan Kürdistanda kazanma Türkiyede kaybettirme stratejisi tekrardan gündeme getirildi. Partinin kapatlmas durumunda Kürt kentlerinde ve Türkiyede iktidar yenilgiye uratacak bir yol haritasyla sonuç alnaca öne çkt.

ÜçÜNCÜ YOL

Toplantda, dier bir seçenek olan seçmenini kendisine en yakn muhalefete yönlendirmek yerine var olan muhalefete ve iktidara alternatif üçüncü bir yolun izlenmesi düüncesi daha ar bast.

HDP, ayn zamanda kapatma davasna kar halkla istiare toplant ve bulumalarnn startn verecek. Her yerde örgütlenme seferberlii balatacak olan HDP, bu süreçten daha da büyüyerek çkmay hedefliyor.

Ana Sayfaya Git