HDP'de kongreye doğru

HDP'de kongre çalışmaları devam ederken Eş Genel Başkanlık için, TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli isimleri üzerinde karar kılındı.

Haberler 09.02.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin 11 ubatta gerçekletirilecek 3. Olaan Büyük Kongresine yönelik çalmalar devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, HDP Genel Merkezinde, e genel bakan adaylarna ilikin kurulan komisyon HDP bileenleri ile gerçekletirdii toplantlarda erkek adaya ilikin Sezai Temelli isminde uzlat.

HDPli kadnlarn 2 ubatta gerçekletirdii konferansta kadn aday olarak Buldan belirlemesinin ardndan gözler erkek adaya çevrilmiti.

Parti Sözcüsü Ayhan Bilgenin aday olmasna kesin gözüyle baklrken HDP içerisinde yer alan sol bileenler yaptklar toplantlarda Bilgenin dini tonlu söylemlerinden rahatszlk duyduklarn partiye ilettikleri ve Bilgenin ismini veto ettikleri iddia edilmiti.

- Süreç nasl geliti?

Yaanan bu gelimenin ardndan sol bileenler tarafndan komisyona, birçok Alevi derneinin kurucusu ve ayn zamanda 25. Dönem HDP stanbul Milletvekili olan Ali Kenanolu ile partinin sol bileenlerinden gelen Saruhan Oluç, Sezai Temelli ve Rdvan Turan isimleri önerildi.

Tüm bu tartmalardan sonra Temellinin e genel bakan aday olarak belirlenmesi ise önümüzdeki dönemde parti içerisinde sol bileenlerin daha güçlü olaca eklinde yorumlanyor.

7 Haziran seçimlerinde HDPden stanbul milletvekili seçilen fakat ardndan yaplan 1 Kasm genel seçiminde milletvekili seçilemeyen Sezai Temelli, Ekim 2016da çkarlan 675 sayl KHK ile ihraç edilen akademisyenler arasnda yer almt.

Öte yandan dün HDP Genel Merkezi tarafndan bugün parti genel merkezinde Ayhan Bilgenin basn toplants yapaca belirtilirken, sabah saatlerinde ise toplanty HDP E Genel Bakan Serpil Kemalbayn yapacann duyurulmas dikkati çekti.

Basn toplantsnda adaylarn açklanmas da bekleniyor.

Ana Sayfaya Git