HDP'de yerel seçimler için 'toplumsal ittifak' arayışı

HDP, 'kapsamlı bir toplumsal ittifak'la seçimlere gidilmesi için çeşitli görüşmeler gerçekleştirecek.

Haberler 30.08.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisinin (HDP) seçimlerin ardndan yapt 3 günlük kamp ile startn verdii yerel seçim hazrlklar, Eylül ayyla birlikte sahada fiili çalmalara dönüecek. Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantlaryla birlikte seçimlerle ilgili gerekli komisyonlar, seçim hazrlklarna balad. Bu konuda gerekli görevlendirmeler de yapld.

OY DÜTÜÜ YERLER MERCEK ALTINDA

24 Haziran seçimlerinin ardndan oy düüünün yaand ve kayym atanan belediyelerin bulunduu bölgelerdeki seçim sonuçlar mercek altna alnmaya baland. Sonuçlara ilikin devam eden sonuç analizleriyle de seçimlere dönük strateji belirlenecek. 2 Eylül Pazar günü partinin genel merkezinde kurum temsilcilerinin katlaca Kadn Yerel Yönetimler toplantsyla da seçim hazrlklar fiili olarak balam olacak. 4 Eylülde ise MYK toplantsyla seçimler için yaplacak olan ittifak görümelerinin takvimi netlie kavuturulacak.

Parti kaynaklarndan alnan bilgilere göre; Mart aynda yaplmas beklenen yerel seçim süreci, giderek iktidarn yerelden kuatlmas amacyla toplumsal muhalefetin bir araya gelmesi için bir frsat olarak deerlendiriliyor.

BR DZ GÖRÜMELER YAPILACAK

Bu amaçla Eylül ay itibariyle de 24 Haziranda ortaya çkartlan toplumsal ittifakn daha da geni çevreleri kapsamas amacyla farkl siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, sendikalarla kimi görümeler gerçekletirilecek. Görümelerin yaplaca kesimler arasnda toplumsal ve yerel dinamiklerin de yer alaca örenildi.

Edilen bilgilere göre, CHP ile ilk aamada bir görümenin olmad ancak Türkiyenin batsnda sol ve sosyalist hareketler ve bölgede de Kürdistani yaplarla bir dizi temaslar gerçekletirilecek. Görümelerin temel gündeminin demokratik toplumsal muhalefetin kurumsallaan iktidara kar ortak bir zeminde bulumas ve yerel seçimlerde de bu ittifaklarla girilmesi amaçlanyor.

Ana Sayfaya Git