HDP'den CHP'ye jet yanıt! 'Haddinizi bilin'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, ‘Ermeni soykırımı’ ifadesinin yer aldığı bildiri yayınlayan HDP’yi ‘emperyalistlerin gölgesinde ezik siyaset’ yapmakla eleştirmişti.

Haberler 29.04.2021 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Yardmcs Faik Öztrak, Ermeni soykrm ifadesinin yer ald bildiri yaynlayan HDPyi emperyalistlerin gölgesinde ezik siyaset yapmakla eletirmiti. Öztraka cevap HDP Sözcüsü Ebru Günaydan geldi. Günay, Sadece insann deil, siyasetin de bir dengesi vardr. Konforlu alanlardan akl datmann, ilkesel erozyonun, iktidara koar adm yanamann da bir snr ve dengesi vardr. Anti-emperyalist olmay sizden örenecek deiliz. Haddinizi bilin! ifadelerini kulland.

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Ermeni Soykrm ifadesini kullandklar için HDPyi eletiren CHP Sözcüsü Faik Öztraka tepki gösterdi.

HDP Merkez Yürütme Kurulunun (MYK) 24 Nisan 1915in yl dönümünde yapt yazl açklama ile yaananlarn Ermeni Soykrm olduunu ifade etmesi üzerine HDPyi emperyalistlerin gölgesinde ezik siyaset yapmakla eletiren Faik Öztraka, Ebru Günay Twitter hesabndan yapt paylamla tepki gösterdi.

HADDNZ BLN

Öztrakn sözlerini alntlayan Günay, Sadece insann deil, siyasetin de bir dengesi vardr. Konforlu alanlardan akl datmann, ilkesel erozyonun, iktidara koar adm yanamann da bir snr ve dengesi vardr. Anti-emperyalist olmay sizden örenecek deiliz. Haddinizi bilin! ifadelerini kulland.

ÖZTRAK NE DEMT?

Öztrak MKYK sonras yapt açklamada Bir sözümüz de, emperyalist tezlere sarlp bu ülke topraklarnda siyaset yaptklarn zannedenlere. Rahmetli Hrant Dinkin u sözleri herkesin kulana küpe olmaldr: Bu sorun emperyalistlerin elinden alnmal, Türkiye ve Ermenistan bu sorunu konuarak, kardeçe çözmelidir. Unutulmasn, emperyalistlerin gölgesinde yaplan ezik siyaset anlay hiçbir ekilde kabul edilemez. Milletimizin iradesi böyle bir siyaseti her zaman sandkta buruturup çöpe atar. Bu topraklarn siyasetçilerinin emperyalist tezlerin peine taklmas hiçbir ekilde kabul edilemez. ifadelerine yer vermiti.

Ana Sayfaya Git