HDP'den "Evde kal" çağrısı yapıldı

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, "Salgın süresince herkesin evde kalması gerekiyor. Kendinizi, ailenizi ve toplumumuzu virüse karşı savunmanın tek yolu evlerimizde kalmaktır." dedi.

Haberler 28.03.2020 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, Salgn süresince herkesin evde kalmas gerekiyor. Kendinizi, ailenizi ve toplumumuzu virüse kar savunmann tek yolu evlerimizde kalmaktr. dedi.

Günay, partisinin sosyal medya hesaplarndan yapt açklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna kar en etkili korunma yönteminin evde kalmak olduunu belirterek Salgn süresince herkesin evde kalmas gerekiyor. Kendinizi, ailenizi ve toplumumuzu virüse kar savunmann tek yolu evlerimizde kalmaktr. ifadelerini kulland.

EVDE KAL çARISI

HDPnin 8 belediyesine kayyum atandn aktaran Günay, Tüm dünya koronavirüsle mücadelede yerel yönetimlerle ibirlii içinde olunmasn önerirken AKP iktidar, brakn ibirlii yapmay acmasz ve insafszca belediyelerimize el koymakla megul. deerlendirmesinde bulundu.

Günay, infaz yasasndaki deiiklie ilikin de Yaam hakknn salgn karsnda tehlikede olduu bu dönemde amaç belli bir suç tipini affetmek olmamal. nfaz düzenlemesi herkesi kapsamal, politik mahpuslar asla kapsam d kalmamaldr. yorumunu yapt.

Ana Sayfaya Git