HDP'li Abdullah Zeydan hakkında 20 yıla kadar hapis istemi

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın, 'Terör örgütüne yardım ve propaganda suçlarından Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasının Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'nce bozulmasının ardından yeniden yargılanmasına devam edildi. Duruşmanın sonunda esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Zeydan'ın "PKK sizi tükürüğünde boğar" sözü nedeniyle 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve katıldığı eylemler nedeniyle 'Terör örgütüne üye olmak' suçlarından 8.5 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Haberler 14.12.2017 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesince, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan hakknda 2 ayr suçtan verilen 8 yl 1 ay 15 gün hapis cezasn usulden bozmasnn ardndan Zeydann yeniden yarglanmasna baland.

Diyarbakr 5. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada, Zeydan ve avukatlar hazr bulundu. Mahkeme bakan Zeydan hakknda hazrlanan iddianameyi okuyarak, isnat edilen suçlamalar anmsatt.

Suçlamalar reddeden Zeydan, dokunulmazlklarnn kaldrld süreçte savunma haklarnn kstlandn ileri sürdü.

Hakknda açlan davann kumpas olduunu iddia eden Zeydan, davann konusu olan iddialarn hiçbir ciddiyetinin bulunmadn ve çelikilerle dolu olduunu öne sürdü.

ÖRGÜT ÜYESNN CENAZESNE KATILMAK

Zeydan, terörist cenazesine katlmasna ilikin suçlamaya ise cenazeye katlmann suç olmadn savunarak, tahliye talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcs esas hakkndaki mütalaasnda Zeydann silahl terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandas yapmak suçundan 8,5 yldan 20 yla kadar hapisle cezalandrlmasn isterken, suçu ve suçluyu övmek suçundan da beraatini talep etti.

Sank avukatlar ise müvekkilleri olan Zeydann suçsuz olduunu ifade ederek, tahliyesini istedi.

Tahliye talebini reddeden mahkeme, sann tutukluluk halinin devamna karar vererek, durumay erteledi.

Diyarbakr 5. Ar Ceza Mahkemesi 14 Temmuzda, Zeydann silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yl, terör örgütü propagandas yapmak suçundan 3 yl 1 ay 15 gün hapis cezasna çarptrlmasna karar vermi, bu karar Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesince bozulmutu.

Ana Sayfaya Git