HDP'li Bilgen'den skandal sözler!

HDP Sözcüsü ve Ardahan Milletvekili Ayhan Bilgen, "Dün (önceki gün) gece onaylanan OHAL kararı bize göre hukuken sakattır, siyasi etik açısından kabul edilemezdir" şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Haberler 05.01.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Sözcüsü ve Ardahan Milletvekili Ayhan Bilgen, Dün(önceki gün) gece onaylanan OHAL karar bize göre hukuken sakattr, siyasi etik açsndan kabul edilemezdir eklinde skandal ifadeler kulland.

Bilgen, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, OHALin bir kez daha uzatlmasyla ilgili Babakanlk tezkeresinin TBMM Genel Kurulunda kabul edildiini anmsatarak, OHALin uzatlmasnn, vatandan günlük hayatn dorudan etkilediini savundu.

15 TEMMUZLA OHALE SKANDAL BENZETME

FETÖnün Darbe Giriimini Aratrma Komisyonunun çalmalarnn durdurulduunu ileri süren Bilgen, Aslnda partilere bir kez de Darbeyi Aratrma Komisyonu tarafndan darbe yaplmtr. Darbeyi örtmek, darbenin arka plann bilen isimleri komisyona çarmamak ya da çardnda herhangi bir ilgi görmemesi aslnda bu Meclise vurulmu baka türlü bir darbedir. Dolaysyla biz 15 Temmuz Darbe Komisyonunun çalmalarn bitiri biçiminin, tam da OHALin uzatlyla birbirini tamamlad kanaatindeyiz iddialarnda bulundu.

Ayhan Bilgen, OHALin uzatlmasnn yeni kanun hükmünde kararnameler, iten atlmalar, yayn organlarnn kapatlmas demek olduunu ileri sürdü.

KENAN EVREN BENZETMES BÜYÜK TEPK çEKT

Ayhan, Yani Türkiye 3 ay daha bu hakszlklara, bu zulme teslim edilecek demektir. Türkiye, Kenan Evrenden sonra bir kez daha, Kenan Evrenin yöntemiyle ve tam da Kenan Evrenin amacna uygun biçimde Cumhurbakannn yetkilerini artran bir paketi referandum gündemine getiriyor ve bunu OHAL artlarnda yapma cesareti, cüreti gösteriyor. Bu çok açk biçimde Evrenin, Hayr demenin yasak olduu referandum mantn bir kez daha hayata geçirmektir iddialarnda bulundu.

Anayasa Komisyonunda, muhalefet partilerinin çalmasnn engellendiini savunan Bilgen, TBMM Genel Kurulunda ise muhtemelen iktidar partisi milletvekillerinin iradeleri üzerinde bask kurulacan iddia etti.

Ana Sayfaya Git