HDP'li Bülbül: "Uzaktan eğitim, dışlayıcı ve ayrımcı bir eğitime dönüştü"

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, uzaktan eğitimin, kapsayıcı bir eğitim olmak yerine dışlayıcı ve ayrımcı bir eğitime dönüştüğünü savunarak, "Salgını en az kayıpla geride bırakmak ve bu süreçte edinilen tecrübelerle daha adil, eşit ve kapsayıcı bir eğitim anlayışını hayata geçirmek en öncelikli hedefler arasında olmalı." dedi.

Haberler 30.04.2020 - 01:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bülbül, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, Kovid-19 salgnnn dünya genelinde ekonomileri, eitim sistemlerini, toplumsal ve bireysel yaam derinden etkilemeye devam ettiini söyledi.

Türkiyede Milli Eitim Bakanlna bal okullarn mays ay sonuna kadar kapatld, üniversitelerin, ikinci yar yl geriye kalan ksmnda kapal olaca ve uzaktan eitim araçlar kullanlarak dönemin tamamlanacann açkladn hatrlatan Bülbül, üniversite öncesi eitim kademelerinde 30 Nisan sonrasnda nasl bir yol izleneceine ilikin belirsizliin sürdüünü dile getirdi.

Türkiyenin eitim öretime uzaktan örenme araçlaryla devam etme karar aldn anmsatan Bülbül, Bu süreçte uzaktan örenme araçlaryla yaplan eitimin, Türkiyede eitim hakkna eriimde var olan eitsizlikleri perçinleyerek büyüttüü ve yeniden ürettii ortaya çkmtr. dedi.

Evinde uzaktan veya çevrimiçi ev eitimine katlmak için en bata internet balants veya bilgisayar olmayanlar ile engelli, mülteci ve ana dili farkl olanlar gibi çeitli gruplarda yer alan örencilerin bu süreçten dlandn savunan Bülbül, Uzaktan eitimin kapsayc bir eitim olmak yerine dlayc ve ayrmc bir eitime dönütüü görülmektedir. Salgn en az kaypla geride brakmak ve bu süreçte edinilen tecrübelerle daha adil, eit ve kapsayc bir eitim anlayn hayata geçirmek en öncelikli hedefler arasnda olmaldr. diye konutu.

Ana dili Türkçe olmayan velilerin bu sürece nasl dahil edilebilecei konusunda yeni yöntemlere ve yaklamlara ihtiyaç duyduu deerlendirmesinde bulunan Bülbül, Karlkl etkileime dayal hazrlanan ders içerikleri nedeniyle daha nitelikli bir örenme süreci için örencilerin aktif katlmn gözeten içeriklerin hazrlanmasna ihtiyaç var. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git