HDP'li Eksik: "Sağlık Bakanlığı yeterli sayıda test yapmıyor"

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, Sağlık Bakanlığının yeterli sayıda koronavirüs testi yapmadığını iddia etti.

Haberler 06.05.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eksik, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, çok önemli bir süreçten geçildiini ve koronavirüsün dünyann kar karya kald en büyük pandemilerden birisi haline geldiini söyledi.

Bu sürecin topyekun bir ekilde yürütülmesi gerekirken muhalefetin devre d brakldn savunan Eksik, TBMM Salk, Aile, çalma ve Sosyal ler Komisyonu üyesi muhalefet milletvekillerinin, koronavirüse ilikin komisyonun toplanmasn istediini ancak komisyon bakannn bunu kabul etmediini söyledi.

Koronavirüse ilikin yaplan test saylaryla ilgili ciddi kukular olduunu dile getiren Eksik, Salk Bakanlnn dün açklad verilere göre 35 bin 771 test yapldn ancak bunlarn neredeyse yarsnn mükerrer olduunu iddia etti.

BR EY ARAMAZSANIZ BULAMAZSINIZ

Eksik, sözlerini öyle sürdürdü:

Siz bir hastay tespit ettiniz ve koronavirüs tedavisine baladnz, sonrasnda bu kiinin iyileip iyilemediini tespit etmek için ona iki tane negatif test vermeniz lazm. Doal olarak tedavi gören ya da evinde izole olan insanlarn çouna test yaplyor ve o testler bunlarn içinde.

ktidar, Salk Bakanl yeteri ekilde yaygn test yapmayarak maalesef filyasyon çalmasn yürütmüyor. Burada yaplan testlerin yarsndan çou mükerrer testtir. Doal olarak AKP iktidarnn sürü baklk sistemini kademeli olarak, bizi uyutarak yaptn düünüyorum. çünkü, bir eyi aramazsanz bulamazsnz. Aradnzn en büyük göstergesi yaygn bir ekilde test yapmanzdr. Maalesef Salk Bakanl yeterli sayda test yapmyor ve hastal gördüüm kadaryla sürü baklk sistemine sürüklüyor. Salk Bakanl, bu yanl politikadan derhal vazgeçsin ve yaygn test yapmna geçsin.

Ana Sayfaya Git