HDP'li Gergerlioğlu: "Cezaevlerinde insan hakları ihlalleri yaşanıyor"

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Cezaevlerinde tutuklu ve mahkumlara karşı insan hakları ihlalleri yaşanıyor." dedi.

Haberler 23.10.2020 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gergerliolu, Mecliste düzenledii basn toplantsnda cezaevlerinden kendisine gönderilen mektuplar okudu.

Mektuplarda, tutuklu ve mahkumlarn cezaevi koullarndan ve kendilerine yaplan muamelelerden ikayetçi olduunu öne süren Gergerliolu, Cezaevlerinde tutuklu ve mahkumlara kar insan haklar ihlalleri yaanyor. iddiasnda bulundu.

nsan haklar ihlallerine ilikin ikayetleri TBMM nsan Haklar Komisyonuna ulatrdn ancak hiçbir ilem yaplmadn öne süren Gergerliolu, TBMM nsan Haklar Komisyonu, insan haklar ihlalleri komisyonu gibi çalyor. Komisyonda oy çokluu Cumhur ttifaknda ve imdiye kadar tek bir insan hakk ihlali karar dahi vermediler. ifadelerini kulland.

NSAN HAKLARI HLALLER

Türkiye nsan Haklar ve Eitlik Kurumunu da eletiren Gergerliolu, kurum üyelerinin üzerine düen görevi yerine getirmediini, hak ve vicdana uygun bir tutum sergilemediklerini iddia etti.

Cezaevlerine ilikin baz fotoraflar gösteren Gergerliolu, Adalet Bakanlnn iddialarla ilgili etkin bir tavr ortaya koyamadn savundu.

OHAL Komisyonunu da eletiren Gergerliolu, komisyonun Anayasaya aykr davrandn, KHK ile atlan vatandalarn dosyalarnn uzun süre bekletildiini, bu nedenle de maduriyetler yaandn ileri sürdü.

Ana Sayfaya Git