HDP'li Gergerlioğlu: "Öğretmen atamalarında mülakat puanlarıyla kul hakkı yenildi"

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, öğretmen atamalarında mülakat puanlarıyla kul hakkı yenildiğini iddia etti.

Haberler 31.12.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gergerliolu, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, HDPli Deniz Poyrazn öldürülmesine ilikin dün zmirde görülen davada adil bir yarglanma olmayacann görüldüünü öne sürdü.

Tüm deliller toplanmadan ve katilin i birlikçileri aratrlmadan hazrlanan 30 sayfalk iddianamenin mahkemeye sunulduunu savunan Gergerliolu, Görünen o ki mahkeme, üstü örtülmeye çallan gerçeklerle balad. görüünü iddia etti.

KUL HAKKI YENLD

Öretmen atamalarnda mülakat puanlaryla hakszlk yapldn da savunan Gergerliolu, baz öretmen adaylarnn snav sonuçlarn basn mensuplarna gösterdi. Bu konuyu daha önceki dönemde eski Milli Eitim Bakan Ziya Selçuka bizzat ilettiini anlatan Gergerliolu, Kendisi bana, mülakat öncesi güvenlik soruturmas yaptklarn söyledi. Yani, mülakata girdiinizde güvenlik soruturmanzda AK Partili ve MHPli olmadnz çkarsa atanma ansnz yok. ifadesini kulland.

Gergerliolu, Milli Eitim Bakanlndan bir hafta önce randevu talep ettiini ancak kendisine randevu verilmediini de belirterek, Öretmen atamalarnda mülakat puanlaryla kul hakk yenildi. dedi.

Ana Sayfaya Git