HDP'li Gergerlioğlu: "Pandemi hastanelerinde hekimler istifa ediyor"

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, pandemi hastanelerinde hekimlerin istifa ettiğini savunarak, "Çünkü çok ağır bir yük altındalar. Maddi ve manevi olarak haklarını alamıyorlar." dedi.

Haberler 28.08.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gergerliolu, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, intihara kalktktan bir süre sonra hayatn kaybeden .Eye yönelik nitelikli cinsel saldr suçlamasyla hakknda dava açlan Uzman çavu Musa Onun serbest braklmasnn, kamu vicdann zedelediini söyledi.

Belki delilleri karartma üphesi yok ve benzeri gerekçelerle bu kiiyi serbest brakabilirsiniz ama kamu vicdan bunu kabul etmiyor. Mahkemeler millet adna karar veriyorsa bilin ki millet bu karar kabul etmiyor. diyen Gergerliolu, tecavüz sannn serbest ancak hakkn isteyen, madur kiilerin çok çabuk tutuklanabildiini öne sürdü.

Kovid 19 salgnnn yönetilemez durumda olduunu iddia eden Gergerliolu, Pandemi hastanelerinde hekimler istifa ediyorlar. çünkü çok ar bir yük altndalar. Maddi ve manevi olarak haklarn alamyorlar. dedi.

Salk çalanlarnn sesine kulak verilmesi gerektiini kaydeden Gergerliolu, Doktor istifalarn kabul etmemekle bu iin altndan kalkamazsnz. Tabipler Birliinin önerilerini yerine getirmekten baka çare yoktur. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git