HDP'li Gergerlioğlu serbest bırakıldı

TBMM Genel Kurulunda yargı kararı okunarak milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkında açılan soruşturma kapsamında bekleyişini sürdürdüğü TBMM'de HDP grup odasında gözaltına alındı. HDP'li Gergerlioğlu ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Haberler 22.03.2021 - 08:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda, hakknda terör propagandas yapmak suçundan kesinleen mahkeme kararnn okunmasnn ardndan milletvekillii düürülen HDPli Gergerliolu ve baz partililerin, kararn ardndan Genel Kuruldan HDP grup odasna giderken Abdullah Öcalan ve terör örgütü lehine slogan attklar belirlendi. Yine Gergerliolunun, milletvekillii dümesine ramen kamu binasnda hakk olmad halde hukuka aykr olarak kalmaya devam ettii, halen milletvekili gibi davrand, sosyal medya üzerinden basn açklamas yapt tespit edildi.

Gergerliolu hakknda, kamu görevini usulsüz üstlenmek, konut dokunulmazln ihlal ve terör örgütü propagandas suçundan soruturma balatld. Bu kapsamda polis ekipleri TBMMde HDP grup odasnda bekleyiini sürdüren Gergerliolunu, sabah saatlerinde gözaltna ald. Meclisten çkarlan Gergerliolu, salk kontrolü için hastaneye sevk edildi.

SERBEST BIRAKILDI

Ankara Cumhuriyet Basavcl, sabah saatlerinde TBMMde gözaltna alnan HDPli Gergerliolunun ifadesi alndktan sonra serbest brakldn açklad.

Ana Sayfaya Git