HDP'li Güzel hakkında hazırlanan fezlekeler perşembe görüşülecek

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Adalet-Anayasa Karma Komisyonu ise öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin iki ayrı fezlekeyi görüşecek.

Haberler 17.01.2022 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulnda sal günü; Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatrm Sistemi Kanunu ile Baz Kanunlarda ve 375 Sayl Kanun Hükmünde Kararnamede Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifinin görümelerine kald yerden devam edilecek. Düzenlemeyle, kamu görevlilerinin aylk ve ücretlerinde 1 Ocak-30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak art oran yüzde 5ten yüzde 7,5e yükseltilecek. Yine gelir ve aylk ödemesi yaplanlara 1500 lira olarak öngörülen aylk asgari ödeme tutar 2 bin 500 liraya çkartlacak. Genel Kurulda ayrca öretmenlii kariyer haline getiren 12 maddelik Öretmenlik Meslek Kanununda deiiklik öngören yasa teklifinin görüülmesi de planlanyor.

KARMA KOMSYON PEREMBE GÜNÜ TOPLANIYOR

Pazartesi günü; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, AK Parti Manisa Milletvekili Uur Aydemir ve 42 milletvekilinin Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifi ele alnacak. Ekonomiye ilikin düzenlemeler içeren teklifle; bankaclk sistemindeki toplam mevduat ve katlm fonu büyüklüü içerisinde Türk Lirasnn paynn artrlarak finansal istikrarn desteklenmesi hedefleniyor.

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonlar üyelerinden Kurulu Karma Komisyonu da perembe günü toplanacak. Komisyon, Adyamanda 2017de etkisiz hale getirilen PKKl terörist Volkan Bora ile fotoraflar çkan HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel hakknda terör örgütü üyeliiyle ilgili hazrlanan iki fezlekeyi görüecek.

Ana Sayfaya Git