HDP'li Özsoy: Kürtler kutupta bile hak iddia etse, engellemek için çabalıyorlar

BİNGÖL'de partisinin halk buluşması toplantısında konuşan HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nde yapılması planlanan referandumu değerlendirerek, "Kürtler yarın Antartika'da, Kutup'ta bile hak iddia etse, bunlar yan yana gelir, engellemek için ellerinden gelen çabayı gösterirler" dedi

Haberler 23.09.2017 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP ve DBP Bingöl il örgütleri tarafndan Veysel Belgin Gençlik Merkezinde düzenlenen halk bulumas toplantsna, HDP D likilerden Sorumlu E Genel Bakan Yardmcs ve Bingöl Milletvekili Hiyar Özsoy, Örgütlemeden Sorumlu E Genel Bakan Yardmcs ve Van Milletvekili Nadir Yldrm ile parti yöneticileri ve partililer katld. Toplantda Irak Bölgesel Kürt Yönetimindeki referandum tartmalar hakknda deerlendirmelerde bulunan HDPli Özsoy, Kürtlerin hak sahibi olmasnn istenmediini belirterek, Tek bana iktidar oldular, Davutolunu gönderdiler. Yanna aldklar adamlara bak Devlet Bahçeli, Dou Perinçek, eski Ergenekonda yarglanan isimler. Ne kadar, özellikle Irak ve Suriyede Kürtlerin kazanmlarna kar ne kadar büyük tepki gösteren varsa, milliyetçi cephe kurmu, Kürtler nerede olurlarsa olsunlar, bir hak sahibi olmasnlar diye siyaset yapyorlar dedi.

ÖNCE RACON KESYOR, SONRA ÖZÜR DLYOR

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan da eletiren HDPli Özsoy, Dönem dönem, iktidar sözcüleri; Kürtlerle bir sorunumuz yok, bizim teröristlerle sorunumuz var diyor. Perde açld, gerçek hiç de öyle deil. Kürt yönetiminde bir referandum tartmas var, CHPsiyle, MHPsiyle, AKPsiyle hepsinin yaptn görüyorsunuz. Sizin meseleniz, iddia ettiiniz gibi teröristlerle falan deil. Kürtler yarn Antartikada, Kutupta bile hak iddia etse, bunlar yan yana gelir, engellemek için ellerinden gelen çabay gösterirler. Türkiye, siyasal ve yönetsel bir kriz içerisinde. Ekonomik, bölgesel krizler derinleiyor. Avrupa ile kriz var, yansmalar sürüyor. çerde ve darda kavga ederek bir yere varamazsnz. Ahkam kestiklerinden sonra gidip özür diliyorlar. Öyle bir huyu var Cumhurbakannn. Önce racon kesiyor, sonra özür diliyor, araclar gönderip durumu düzeltmeye çalyor diye konutu

STESENZ DE STEMESENZ DE, YEN BR ORTADOU KURULACAK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Bakan Mesut Barzani ile daha önce olan scak ilikilerine atfta bulunan Özsoy, öyle konutu:

Erdoan, Esad gidecek diyordu, imdi yine Esada döndü. u an Esadla, Irakla, ranla tekrar anlap, Kürtlerin kazanmlarn bastrmak için elinden geleni yapyor. Kürdistan Bölgesel Yönetimi, bakanlk seçimlerinde, bakanlk seçimlerini destekleyin mesajlar veriyordu. Destekliyor musunuz, aln size ite. Karlnda da bunu görüyorsunuz. Bu devletin, unu hazmetmesi gerekiyor. Yeni bir Ortadou kuruluyor. steseniz de, istemeseniz de kurulacak. Kimse size sormaz. Kürtler Türkiyede, randa, Irakta ve Suriyede 4 parçada, yaadklar yerlerde Kürtler, yüz yldr mücadelesini verdikleri siyasal statü haklarn istiyorlar. Baka bir ey istemiyorlar. Kendilerinden ngiliz ve Franszlarn gasp ettikleri siyasal statü hakkn istiyor. Diyorlar ki; biz bir halkz, kendi halkmzla kararlarmz almak istiyorlar. Karlnda Türkiyede sosyal demokratm diyen CHPsinden, MHPsinden, AKPsine kadar herkes tek yumruk olmu, yeni Ortadoudada Kürtlere yer vermeyeceiz diyorlar. Mesele budur.

Ana Sayfaya Git