HDP'li Paylan: "Asgari ücret, vergiden muaf net 4 bin lira olmalı"

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, asgari ücretin, vergiden muaf net 4 bin lira olması gerektiğini söyledi.

Haberler 28.11.2020 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Paylan, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, iktidarn toplumsal taleplere cevap vermediini savundu. Emeklilikte yaa taklanlar, atamas yaplmayan öretmenler ve gençlerin KYK borçlarnn silinmesi gibi çok sayda konuda verdikleri önergelerin kabul edilmediini ifade eden Paylan, Halkn dertlerinden kopuk bir iktidarla kar karyayz. dedi.

Asgari ücret tartmalarnn gelecek günlerde gündeme geleceini, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun toplanacan anmsatan Paylan, asgari ücretin vergiden muaf net 4 bin lira olmasn istedi.

ASGAR ÜCRET 4 BN LRA OLSUN

Türkiye ile Katar arasnda imzalanan anlamalara da deinen Paylan, öyle konutu:

Dün önemli bir gelime oldu. Baktk sarayda iki cumhurbakan oturmu. Birisi Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, dieri Katarn cumhurbakan. Yanlarnda bakanlar oturuyorlar. Ne yapyorlar? Türkiyenin bir varlnn satn yapyorlar. Borsa stanbulun yüzde 10unun Katarllara satnn anlamas imzaland. Türkiye, pek çok varln satt ve bu iktidar çarçur etti. imdi geldi evdeki gümülere ve yastk altndaki altnlara. Kasay, Merkez Bankas kaynaklarn tükettiler, ülkenin pek çok varln satp tükettiler imdi evdeki gümüleri satyorlar. Borsa stanbul deerli bir varlk ve kamunun elinde kalmas gerekiyor. Katarllar u anda Borsa stanbulu da maalesef haraç mezat bir ekilde alyorlar. Türkiyenin özelletirmelere deil, kamulatrmalara ihtiyac var.

Ana Sayfaya Git