HDP'li Paylan ifade verdi

İstanbul Milletvekili Paylan, "Türkiye merkezli bir yapının Avrupa'daki Türk vatandaşlarına yönelik suikastlar düzenleyeceği" yönündeki iddiasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi

Haberler 12.01.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP stanbul Milletvekili Garo Paylan, Türkiye merkezli bir yapnn, Avrupadaki Türk vatandalarna yönelik suikastlar düzenleyecei yönündeki iddiasnn ardndan balatlan soruturma kapsamnda ifade verdi.

Ankara Cumhuriyet Basavclnca, Paylann, 20 Aralk 2017de TBMMde yapt basn açklamas üzerine 22 Aralk 2017de soruturma balatld.

Soruturma kapsamnda HDP Adana Milletvekili Meral Dan Beta ve avukatyla Ankara Adliyesine gelen Paylan, soruturma savcsna tank olarak 1,5 saat süreyle ifade verdi.

çkta açklama yapmayacan bildiren Paylan ve beraberindekiler adliyeden ayrld.

Soruturma

Garo Paylan, 20 Aralkta TBMMde gazetecilere yapt açklamada, Avrupada Alevi, Ermeni veya Kürt kökenli vatandalarn bulunduuna dikkati çekerek, Son dönemdeki baskc uygulamalar dolaysyla binlerce akademisyen, gazeteci, siyasetçi, kanaat önderinin Avrupada yaamak durumunda brakldn söylemi ve Türkiye merkezli bir yapnn, bu kiilere yönelik suikastçlar harekete geçirdiini iddia etmiti.

Paylan, söz konusu istihbarat ald kayna ve kimlerin hedef alndn söyleyemeyeceini belirterek, Bu tip cinayetlerde mesele sansasyon yaratmaktr. Sizler de bunu tahmin edebilirsiniz. Hangi isimler üzerinden sansasyon yaratlabilecekse liste o yöndedir. Ellerinde bir liste olduu iddias var. demiti.

MT, emniyet ve ilgili bakanlara gerekli bilgileri verdiini anlatan Paylan, Ogün Samastvari 3 suikastçnn devrede olduuna ilikin ham bir bilgi var. Bizim meselemiz o 3 tetikçi deil, o 3 tetikçiye Öldür diyenlerin durmasn istiyoruz. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git