HDP'li Pervin Buldan: "Telefon görüşmemizin olduğu doğru"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözleriyle gündeme gelen 2015 yılında Pervin Buldan ile AK Parti'li Öznur Çalık'ın yaptığı görüşme üzerinden polemik sürüyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Öznur Çalık ile yaptığı görüşmeyi doğruladı.

Haberler 20.02.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CNN TÜRKün haberine göre, Meclis bilgilendirmesinde çileri Bakan Soylunun sözleriyle gündeme gelen 2015 ylnda Pervin Buldan ile AK Partili Öznur çalkn yapt görüme üzerinden polemik sürüyor.

Bu kez Misafir edilecekler dedii iddia edilen görümenin taraflarndan HDP E Genel Bakan Pervin Buldan konutu. Buldan, Öznur çalk ile yapt görümeyi dorulad.

TELEFON GÖRÜMES YAPMI

Bir ailenin ve bir annenin çocuunun da orada olduunu bana söylemesiyle ve annenin kanser hastas olduunu ve çocuundan haber beklediini ve braklmasnn ne kadar önemli olduunu bana anlatt telefonda ve elbette ki telefon görümemizin olduu bölümü doru bir bölüm. Ki o zaman Kandile ziyaretler gerçekletiriyorduk...

Buldan, Biraz misafir edilecekler ifadesini kullanmadn savundu. Böyle bir söylemim asla yoktur, olamaz da zaten. Deutsche Welle internet sitesinde katld programda Nevin Mengünün sorularn yantlayan Buldann verdii röportajda görümenin kimlerle yapldna dair teröristler için PKKl yetkililer ifadesi kullanmas da dikkat çekti.

CNN Türke konuan kaynaklar Buldann 2015 ylndaki o görüme trafiinde bahsettii Kuzey Irak ziyaretlerinde olduu gibi birkaç gün içerisinde deil, Öznur çalkn kendisini aramasnn ardndan cevaben ayn gün içinde dönü yaptn belirtti. yani Buldann yetkililer dedii PKKl isimlerle ayn gün temas kurduu belirtildi. O dönem görümeler yapyorduk diyen Buldann talebe gün içinde yant vermesi PKKdan kiminle temasa geçtii sorusunu gündeme getirdi.

Ana Sayfaya Git