HDP'li seçmenin yüzde 89'u erken seçim istiyor

Spectrum House'un İstanbul'da anket yaptığı HDP'li seçmenler, ülkenin en büyük sorunu olarak Kürt sorununa işaret etti. Katılımcıların yüzde 89'u erken seçim istedi.

Haberler 02.09.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Spectrum House Aratrma Merkezi, 30 Temmuz-15 Austos 2021 tarihleri arasnda stanbulda yaayan Halklarn Demokratik Partisi (HDP) seçmenleriyle ülke gündemine ilikin anket çalmas yapt. 3 ayr balk altnda yaplan ankette, erken seçim ve yeni ittifak beklentileri ile stanbul özgünlüünde ülkenin temel sorunlar ele alnd. Anketin ilk bölümü katlmclarn sosyo-ekonomik pozisyonlarna odaklanan demografik sorulardan; ikinci bölümü stanbulun ve Türkiyenin öncelikli yerel sorunlar, belediye hizmetleri ve belediye bakanna dair algy ölçmeye yönelik sorulardan; üçüncü bölüm ise seçmenin genel seçimler ve Cumhurbakanl seçimlerine dair muhtemel oy verme ve aday tercihlerinde ön plana çkan faktörleri ölçmeye yönelik sorulardan olutu.

STANBULUN SORUNLARI

stanbulun en büyük sorunu nedir? sorusuna katlmclarn yüzde 22,63ü ulam, yüzde 18.99u isizlik ve yüzde 15.21i deprem cevab verdi. Katlmclar, Kanal stanbul Projesini onaylyor musunuz? sorusuna yüzde 93 hayr, yüzde 5 ksm kararsz cevab verdi. Kararsz olduklarn dile getirenlerin bir ksm proje hakknda tam anlamyla bilgi sahibi olmadklarn belirtirken, bir ksm ise fikir beyannda bulunmak istemedi.

MAMOLU SORUSU

Katlmclar, BB Bakan Ekrem mamolundan genel olarak ne derece memnunsunuz? sorusuna yüzde 68 memnunuz, yüzde 16s çok memnunuz cevab verdi.

KÜRT SORUNU

Türkiyenin en büyük 3 sorunu nedir? sorusuna ise katlmclarn yüzde 29u Kürt sorunu cevab verdi. Katlmclarn yüzde 19.92si adalet ve özgürlükler sorunu, yüzde 14.97si ise isizlik yant verdi.

ERKEN SEçM

Katlmclar, Sizce erken seçim yaplmal m? sorusunu da yantlad. Katlmclarn yüzde 89u erken seçim isterken, yüzde 7si seçimlerin vaktinde yaplmas yönünde görü bildirdi.

Ana Sayfaya Git