HDP’li Semra Güzel’den açıklama: Fotoğrafla infaz peşindeler

Öldürülen PKK'lıyla samimi fotoğrafları ortaya çıkan HDP’li Semra Güzel kendini savundu. Güzel "5 yıl önce çözüm sürecinde devletin bilgisi dahilinde gerçekleşen görüşmelerin fotoğraflarıyla yargısız infaz peşindeler' dedi.

Haberler 11.01.2022 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel, medyada yaynlanan fotoraflarla kendisine kar yargsz infaz yapldn öne süren bir açklama yapt.

HDP Basn Büro tarafndan paylalan açklamasnda özelle u ifadeler yer ald.

MEVCUT KTDARIN ONAYI LE YAPILDI:

Hatrlarsak, 2013 ylnda mevcut iktidarn da taraf olduu bir çözüme bar sürecinde silahlar susmu, çatmalar durmutu. Bu süreçte taraflar arasnda bir mutabakat olumu, devlet yetkilileri ve çeitli heyetler tarafndan haberde bahsedilen bölgelere gidi-geliler yaanmtr. Bunlarn hepsi mevcut iktidarn bilgisi ve onay çerçevesinde gerçeklemi, Türkiye toplumu ve kamuoyu da buna tanklk etmitir.

ALE ARASINDA SÖZLENDK:

Söz konusu fotoraflara gelince... Volkan Bora ile üniversite yllarmda tantm ve bir süre arkada olarak görütüm. Kendisi ile yaadmz duygusal yaknlk sonucunda, aileler arasnda yaptmz bir tören sonrasnda sözlendik. Volkan Bora gazetecilik yaparken, 2009 sonlarnda maruz kald soruturma ve davalar neticesinde yurtdna gitmek zorunda kald. Ulamaya çalmama ramen, 2014 ylna kadar kendisiyle hiçbir ekilde görüemedik.

2013-2015 yllar arasnda balatlan çözüm ve bar sürecinin olumlu havas içerisinde çocuklarn, annelerini, babalarn ve sevdiklerini görmeye çalan birçok kii gibi ben de Volkan Boraya ulamaya çaltm. Bahsi geçen bölgeye gittiimde iki kadn tarafndan karlandm. Bana güvenlik koullar nedeniyle kendi kyafetlerinden giymem gerektii söylendi. Bir süre bekledikten sonra orada olduunu örendim ve görütük.

te basna servis edilen fotoraflar bu görümeye ait fotoraflardr. Sadece benim deil milyonlarca insann gelecee dair umutland ve bar arzulad bir süreçte, bizatihi hükümetin kar tarafla görümeler yapt göz önüne alnrsa, bu fotoraflarn bugün hakkmda yürütülen karalamalara, kumpas giriimlerine ve suçlamalara dayanak yaplmaya çallmas kabul edilemez.

KRL PROPAGANDANIN DEVAMI:

2014 yl içerisinde kamu alannda görev yapmaktaydm ve hiçbir siyasi partiye üyeliim yoktu. 2017 ylnda, Volkan Borann yaamn kaybetmesinin ardndan ele geçirilen kimi materyaller sonucu açlan soruturma dosyalarnda bana dair herhangi bir ilem olup olmadn bilmiyorum. Fakat 2018de milletvekili seçilene kadar, hiçbir ekilde hakkmda bir soruturma balatlmad ve ifadeye dahi çarlmadm. 5 yl önce ele geçen fotoraflarn yargya konu edilmeden bugün basna servis edilmesi erkek-devlet aklnn bir tezahürüdür.

5 YILDIR NEDEN SORUTURMA BALATILMADI?

Soruyorum: Madem bu fotoraflar 5 yl önce elinize geçti, milletvekili olmadm bir yl boyunca neden hakkmda herhangi bir soruturma balatlmad? Madem bu fotoraflar 5 yl önce elinize geçti, attm twitten dahi fezleke hazrlanrken, vekillik çalmalarn yürüttüüm üç buçuk yl içerisinde neden bu dosyaya dair Meclise iletilen herhangi bir fezleke olmad? Bu fotoraflar nasl oluyor da bir gazetecinin eline geçiyor? Bu gazeteci bu fotoraflara habercilik yetenei sayesinde mi ulat, yoksa bu fotoraflar bizatihi Emniyet veya bir devlet kurumu tarafndan kendisine servis mi edildi? Nasl oluyor da bu fotoraflar öncelikle bir fezlekede deil de bir gazete sayfasnda yaynlanyor? Yaadmz corafyada, insanlarn sevdiklerini, çocuklarn, arkadalarn kaybetmenin acsn artk yaamamay ve uzaktaki sevdiklerini bir gün görmeyi umduklar bir bar aray var. Anlarmz, hikyelerimiz, yaanmlklarmz ve aclarmz var.

HUKUK YOLLARINI KULLANACAIM:

Bir Kürt kadn olarak bu irenç oyunlara bugüne kadar pabuç brakmadm, bundan sonra da brakmayacamn bilinmesini isterim. 2014te HDP ile herhangi bir üyelik ilikim yoktu. 2018 ylndaki milletvekili adaylna kadar da olmad. Yürütülen linç kampanyasna ve gerçei yanstmayan kirli ithamlara kar hukuk yollarn da kullanacam özellikle belirtmek isterim.

Ana Sayfaya Git