HDP'li Uca, hastanelerdeki sorunları Meclis'e taşıdı

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hastanelerdeki sağlık problemlerini ve başlatılan reformların neler olduğu  sordu.

Haberler 31.07.2018 - 10:29 Son Güncelleme : 31.07.2018 - 10:31

Batmandaki hastanelerde hastalarn salk kurumlarnda maruz kald sorunlar, Kadn Doum ve çocuk HastalklarHastanesinin younluu, yetersiz doumhane artlar ve yetersiz personel sebebiyle kaliteli salk hizmeti verilmedii örenildi. Konuyu, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca Meclis bir soru önergesiyle Meclise tad.

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Salk Bakan Fahrettin Kocaya hastanelerdeki salk problemlerini ve balatlan reformlarn neler olduu sordu.

Batmanda 2009 ylnda hizmete açlan ve çevre illerdeki hastalara da hizmet veren 350 yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesinin, kapasitesinin üzerinde hastaya hizmet verdiinin de aktarld önergede, Uca, hastanenin ylda ortalama 2.5 milyon hastaya hizmet vermeye çaltn belirtti.

Batmanda 1967 ylnda SGK Hastanesi olarak çalmaya balayan, 1997 ylnda ek binalarla Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesine dönütürülen bir dier hastanede ayn yatakta 34 hastann yatt bilgisini de paylaan Uca, sorunlarn geçici müdahalelerle giderilmeye çalldna dikkat çekti.

SALIKTA ALGIYI DETREçEKTNZ?

Yeni yaplmas planlanan hastanenin uzun süredir bitirilemedii, ihalenin yüklenici firma tarafndan sonlandrlmasna ramen yeni yaplan ihaleye ayn firmann girdii ve ald iddialarn da dile getiren HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca Salk Bakan Kocadan u sorulara yant vermesini istedi:

Batmann nüfusu göz önüne alndnda seçim bölgem Batman için htisas Hastanesi ve/veya Üniversiteye bal Tp Fakültesinin acilen kurulmashususunda birçalmanzvar mdr?

Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesinin inaatnn srf yüklenici firmann ücreti yetersiz görüp ücret artrmna gitmek içinaylarcaatl bir durumda braklyor olmas Bakanlnzn bilgisi dahilinde midir?

Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesinin düük maliyeti nedeniile inaatdurduran firmann 2. kez ihaleyek atlmas veneden olduu zararlara ramen ihalenin yenidenayn firmayaverilmesinin gerekçesi nedir?

Halka ve salk çalanlarna pek çok olumsuzluk olarak yansyan bu politika ve uygulamalar, sermaye gruplar için deil halk için uygulanmaya balanacak m

Son iki ylda salktedavi ve hizmette yetersizlikten dolay dierbölge hastanelerinesevkedilenhasta saysnedir? Buna bal sevklerden dolay yolda hayatn kaybeden hasta var mdr? Hastalarn maduriyetinin sorumlusu kimdir? Bu maduriyetin giderilmesi için bir çalmanz var mdr?

Kadn Doum ve çocukHastalklarHastanesinin younluugöz önüne alndndayetersiz doumhane artlar ve yetersiz personelle nitelikli salk hizmeti verilemeyecei ortada iken uygun ekipman ve personel aç hala niye karlanmamaktadr.Nitelikli salk hizmeti sunulabilmesi için uygun ortam ve yeterli personel ihtiyacn salanmas için bir çalmanz var m?

Acil servislerin acil salk hizmetlerinin verildii yer olmas gerekirken Batman Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesi Acil Servisinde baklan poliklinik saysnn tüm hastanede yaplan poliklinik saysnn % 43,9unu oluturmasnn nedeni nedir? Bu ylmann çözümü için atlan admlar nelerdir?

Hastalarnsalk kurumlarndamaruzkaldsorunlarveücretsiz eriebilecei salk hizmetlerihakkndakamuoyunu hastahaklarkonusunda bilgilendirmek içindevam eden birfaaliyetler varmdr?

Salkta algy deitireceiz diyerekbalatlanreformlarnelerdir?

Ana Sayfaya Git