HDP'li vekil 'Müslüman değilim' dedi

TBMM çatısı altında 'Ramazan hassasiyeti' tartışması yaşandı. CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse kürsüde konuşurken su içti. İndikten sonra AK Partili vekiller hassasiyet uyarısında bulunurken, araya giren HDP vekili Tuma Çelik, "Müslüman Türkiye değil, laik Türkiye burası, ben Müslüman değilim" ifadelerini kullandı.

Haberler 10.05.2019 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP çorum Milletvekili Tufan Köse, kürsüde yapt konuma srasnda stanbul Büyükehir Belediye (BB) Bakanl seçiminin iptal edilmesine tepki gösterdi ve AK Partiyle MHPyi eletirdi. Köse kürsüde konuurken su içti. Konumasnn ardndan kürsüden inen Köseyi hedef alan AK Parti Kahramanmara Milletvekili mran Klç, Siz önce kürsüden milletin Ramazan ayna sayg gösterin. Buras Müslüman Türkiyenin kürsüsü dedi.

HDPli vekil: Ben Müslüman deilim

Klça tepki gösteren HDPli Tuma çelik, Müslüman Türkiye deil, laik Türkiye buras, ben Müslüman deilim ifadelerini kulland. Meclis tutanaklarna yansyan konuma öyle:

CHPli Tufan Köse: Deerli arkadalarm, imdi, bu ülke öyle sizin dediiniz gibi kolay kurulmad, sava meydanlarnda kuruldu. Öyle ufak tefek eylerle de beka sorunu falan yaamaz. Bir beka sorunu varsa, zannediyorum, Sayn Bahçelinin, Sayn Cumhurbakannn falan bir koltuk beka sorunu var gibi görünüyor.

AK Partili mran Klç: Siz önce kürsüden milletin ramazan ayna sayg gösterin. Buras Müslüman Türkiyenin kürsüsü.

HDPli Tuma çelik: Müslüman Türkiye deil, laik Türkiye buras, ben Müslüman deilim.

CHPli Tufan Köse: Din sömürüsü yapma, din sömürüsü. Yetim hakk yiyorsun, haram yiyorsun ama orada su içiliyor diye bana baryorsun, kul hakk yiyorsun.

AK Partili Zülfü Demirba: Yahu, sen ne anlarsn ki kul hakkndan.

Ana Sayfaya Git