HDP'li Vekillere Soruşturma!

Çatışmada öldürülen Delal Amer kod adlı PKK'lı Hülya Eroğlu, önceki gece Diyarbakır'da toprağa verildi. Cenazeye katılan 6 HDP'li vekil hakkında "soruşturma" başlatıldı.

Haberler 20.11.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta, düzenlenen hava operasyonunda etkisiz hale getirilen, aranan teröristler listesinde krmz kategoride bulunan PKK örgütünün üst düzey yöneticilerinden, Delal Amed kod adl Hülya Erolunun cenazesi, Diyarbakrda topraa verildi. Cenazeye HDPli mlletvekilleri de katld. Milletvekilleri hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl soruturma balatt.

PKKnn kadn örgütlenmesi olan YJA Starn en tepesinde bulunan ve çileri Bakanlnn aranan teröristler listesinin krmz kategorisinde yer alrken, 13 Kasmda rnakn Bestler-Dereler bölgesinde düzenlenen hava operasyonunda öldürülen PKKl terörist Hülya Erolunun cenazesi, rnaktan Diyarbakra getirildi. Yeniköy Mezarlna güvenlik güçlerinin ald önlemlerle getirilen terörist Erolunun cenazesine, HDP Mililetvekilleri Feleknas Uca, Sibel Yiitalp, Berdan Öztürk, Nadir Yldrm, Ahmet Yldrm ve Leyla Birlik ile yaknlar katld. Dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra Erolunun cenazesi, topraa verildi.

KANDLDE HDP HEYET LE GÖRÜMÜTÜ

Bana 4 milyon lira ödül konulan, KCKnn yürütme konseyi üyelerinden biri olan 43 yandaki PKKl Hülya Erolu, çözüm süreci srasnda Kandile giden HDP heyeti ile yaplan baz görümelere de katlmt.

HDPLLER HAKKINDA SUç DUYURUSU

çileri Bakanlnca, çatmada öldürülen PKKl Delal Amed kod adl Hülya Erolunun Diyarbakrdaki cenazesine katlan HDPli milletvekilleri hakknda suç duyurusunda bulunuldu.

Bakanln resmi Twitter hesabndan yaplan açklamada, aranan teröristler listesinde krmz kategoride yer alan bölücü terör örgütünün sözde yöneticilerinden Delal Amed kod adl Hülya Erolunun Diyarbakrdaki cenazesine katlan HDPli milletvekilleri hakknda suç duyurusunda bulunulduu belirtildi.

DYARBAKIR BASAVCILIINCA

Öte yandan, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, krmz listede aranrken, rnakta ölü ele geçirilen Delal Amed kod adl terör örgütü PKK üyesi Hülya Erolunun dün geceki cenazesine ve bugünkü taziyesine katlan HDPli milletvekilleri Feleknas Uca, Sibel Yiitalp, Berdan Öztürk, Nadir Yldrm, Ahmet Yldrm ve Leyla Birlik hakknda soruturma balatt. Soruturmalarn, tespitler dorultusunda geniletilerek, devam edecei belirtildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclndan konuyla ilgili yaplan yazl açklamada, öyle denildi:

YAPILAN YAZILI AçIKLAMA

rnak Bestler-Dereler bölgesinde ölü olarak ele geçirilen ve PKK silahl terör örgütünün krmz listede aranan ahslardan olan Delal Amed kod isimli Hülya Erolunun 18 Kasm 2017 tarihinde Diyarbakr Yeniköy mezarlnda defnedildii srada cenazeye katlan HDP Milletvekili Feleknas Uca, Sibel Yiitalp ile Berdan Öztürk ve dier katlanlar hakknda ayn gün Diyarbakr Cumhuriyet Basavclmzca soruturma balatlmtr. 19 Kasm 2017 tarihinde de limiz Balar ilçesinde bulunan Demirli Köyü taziye evinde ayn terör örgütü mensubunun fotorafnn bulunduu taziye evine gelen HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Sibel Yiitalp, Berdan Öztürk, Nadir Yldrm, Ahmet Yldrm, Leyla Birlik ve dier katlanlar hakknda da Diyarbakr Cumhuriyet Basavclmzca soruturma balatlmtr. Soruturmalarmz tespitler dorultusunda geniletilerek devam edecektir.

Ana Sayfaya Git