HDP'li Yıldırım: HDP aradan çıktığı anda bu ülkede insanlar birbirini boğazlar

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, HDP'nin hala bu ülkenin birliğinin, bütünlüğünün kalıcı onurlu barış temelinde, demokrasi, özgürlük temelinde teminatı olduğunu savunarak, "HDP aradan çıktığı anda bu ülkede insanlar bir birini boğazlar" dedi.

Haberler 26.05.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPli Yldrm, E Genel bakanlar ve Milletvekillerinin tutuklanmasnn da siyasi bir karar olduunu ve braklmasnn da siyasi olacan kaydetti.

Kuzey Irakn Erbil kenti merkezli uydudan yayn K24 Televizyonuna konuan HDP Grup Bakan Vekili Ahmet Yldrm unlar söyledi:

HDP Ortadouda snrlarn bu kadar tartmaya açld, kan pazarna dönütüü, gençlerin bu kadar ucuz bir ekilde topraa dütüü bu dönemde, hala bu ülkenin birliinin, bütünlüünün kalc onurlu bar temelinde, demokrasi, özgürlük temelinde teminatdr. HDP aradan çkt anda bu ülkede insanlar birbirini boazlar. HDP aradan çkt zaman bu ülkedeki toplumsal kamplamann nasl iddet, cebir olaylarna cereyan edeceini tahayyül bile etmek istemiyoruz. Kayg duyduumuz budur.

TUTUKLANMALARI SYAS, BIRAKILMALARI DA SYAS OLACAK

HDPli Ahmet Yldrm, E genel bakanlar ve Milletvekillerinin tutuklanmasn da eletirirek, Tutuklanmalar siyasidir, braklmalar da siyasi olacaktr. Bu saatten sonra biz hukuk marifetiyle arkadalarmzn braklacana inanmyoruz. Yarn Anayasa Mahkemesi bir karar açklasa veya tek tek yerel mahkemeler bütün arkadalarmz braksa da merkezi bir siyasi kararla brakacaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git